Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 40. KOLA: V boji o záchranu se přiostřuje, Plzeň je po výhře nad Spartou druhá

Trio nejvíce ohrožených celků mělo ve 40. kole extraligy blízko ke stoprocentnímu bodovému zisku, neuspěl ale ani jeden z nich. Vítkovice i Litvínov ztratily na ledě Olomouce, respektive Brna tříbrankový náskok, Ostravané alespoň na rozdíl od Chemiků dokázali vyhrát v nájezdech. Pardubice přišly o vedení nad Mladou Boleslaví v předposlední minutě a nakonec podlehly v prodloužení. Trojice se ale dokázala znovu přiblížit jedenáctému Kladnu, které prohrálo doma s Třincem 1:2. Liberec deklasoval Hradec 5:1 a zvýšil náskok v čele tabulky už na pět bodů. Plzeň totiž ve šlágru kola věnovaného klubovým legendám přehrála Spartu a vystřídala Pražany na druhém místě. Karlovy Vary uspěly v přestřelce ve Zlíně, dvoubodový zisk jim trefil v prodloužení Graňák.

Utkání Kometa Brno - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Plzeň - Sparta 6:3

Plzeň porazila Spartu 6:3, připsala si šestou domácí výhru za sebou a posunula se právě před Pražany na druhé místo tabulky. Sparťané sice měli střeleckou převahu, ale celé utkání pouze dotahovali plzeňské vedení a prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. V dresu Indiánů se blýskl gólem a dvěma asistencemi Matyáš Kantner, dvě přihrávky si připsal nejproduktivnější muž soutěže Milan Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Sparta

Brno - Litvínov 4:3 SN

Kapitán napodobil příkladné vůdcovství legendy Komety Vlastimila Bubníka. Díky dvěma trefám Martina Zaťoviče šlo utkání Brna s Litvínovem do prodloužení a následných nájezdů, v nichž domácí rozhodli o bodu navíc a připsali si vítězství 4:3, stejně jako v říjnu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Litvínov

Pardubice - Mladá Boleslav 2:3 PP

Hokejisté Pardubic bodovali ve třetím zápase za sebou, což se jim podařilo naposledy loni koncem listopadu. Poslední celek extraligy sahal v zápase s Mladou Boleslaví po třech bodech, když na vedoucí gól Daniela Šťastného ve druhé třetině odpověděli trefami Michalové Ivan a Vondrka. Jenže Šťastný v závěru třetí části hry svým druhým gólem vynutil prodloužení a v něm osm sekund před koncem rozhodl Martin Ševc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Mladá Boleslav

Olomouc - Vítkovice 4:5 SN

Dvanácté Vítkovice vyhrály v Olomouci 5:4 po samostatných nájezdech a zabraly po třech porážkách. Unikly tak třináctému Litvínovu i posledním Pardubicím na rozdíl dvou bodů. Hanáci bodovali pošesté za sebou, a přestože v této sérii podruhé prohráli, vzdálili se na desáté pozici jedenáctému Kladnu na rozdíl pěti bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Vítkovice

Kladno - Třinec 1:2

Třinec ukázal, že na Rytíře umí. Oceláři zvítězili počtvrté v této sezoně ve vzájemném souboji. Na kladenském stadionu v utkání 40. kola hokejové extraligy položili základ k vítězství už v první třetině trefami Galvinše a Hrni. Domácí jen snížili zásluhou Austina na konečných 1:2. Kladno prohrálo potřetí za sebou a je nadále jedenácté.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Třinec

Liberec - Hradec Králové 5:1

Lídr extraligy si poradil s nepříjemným Hradcem Králové s přehledem 5:1 a dál si na špici tabulky buduje náskok. Liberec s Východočechy v předchozích dvou zápasech prohrál a v minulém kole také přišel o domácí neporazitelnost, jenže nic z toho jeho hráče nevykolejilo a  před vlastními fanoušky dominovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Hradec Králové

Zlín - Karlovy Vary 5:6 PP

Duel tabulkových sousedů ve Zlíně nabídl nečekaně ofenzivní partii. Karlovy Vary vyhrály 6:5 v prodloužení a zvládly úspěšně i třetí zápas venkovní série. Energie ztratila vedení 3:1 a 5:3, ale radovala se díky brance slovenského obránce Dominika Graňáka v čase 63:07. Berani podlehli Karlovým Varům i počtvrté v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Karlovy Vary
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články