Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec doma opět vládl, doplatil na to Hradec Králové

Lídr extraligy si poradil s nepříjemným soupeřem s přehledem 5:1 a dál si na špici tabulky udržuje náskok před Plzní. Liberec s Hradcem Králové v předchozích dvou zápasech prohrál a v minulém kole také přišel o domácí neporazitelnost, jenže nic z toho jeho hráče nevykolejilo a  před vlastními fanoušky dominovali.

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec
zdroj: ČTK autor: Radek POetrášek

"Odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme dobrý pohyb, byli střelecky aktivní a povedlo se nám využít i tři přesilovky. Byli jsme na Hradec dobře připraveni a měli jsme soupeře načteného. Řekl bych, že jsme zápas měli od samého začátku pod svou kontrolou," řekl liberecký útočník Libor Hudáček.

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně a hned po minutě hry si vybojoval přesilovku. V té nebezpečně pálil Hudáček, Mazanec se ale stihl přesunout.

Poté zahrozili také hosté a s Klímovým pokusem si poradil Hrachovina. Na opačné straně byl blízko vedoucímu gólu Marosz, Mazanec si připsal výborný zákrok.

Ve 12. minutě už ale šli Liberečtí do vedení. V početní výhodě se mezi hradeckou obranou prokličkoval Hudáček a střelou k tyči otevřel skóre.

Hradečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Hrachovinu ale prakticky neohrozili. V závěru první dvacetiminutovky tak udeřili znovu Bílí Tygři, ze Zacharovy práce těžil dobře postavený Musil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Hradec Králové

Druhou část začal lépe Hradec a obrovskou šanci měl Lev, Hrachovina ale svou branku s vypětím všech sil uhájil.

Poté zvedla diváky ze sedadel ostrá bitka mezi domácím Vlachem a Filipem Pavlíkem, ve které měl jasně navrch liberecký ranař.

Následně se do brejku dostal Klíma, Hrachovina ale svůj tým podržel. Neproměněné šance mohly Východočechy mrzet o to víc, že v polovině utkání využil početní výhodu Lenc a domácí vedli o tři góly.

Snížit mohl Chalupa, Hrachovina ale sklapl betony včas. Na opačné straně se blýskl také Mazanec, který si poradil s Musilovým brejkem.

V 39. minutě se Hradečtí dočkali snížení. Žejdl obral o puk Šmída a přihrávkou před odkrytou branku vybídl ke skórování Dragouna. Na dostřel mohl ještě do druhé přestávky dostat hosty Chalupa, tváří v tvář Hrachovinovi ale neuspěl.

"Dnes jsme se zápasu spíše zúčastnili. Vůbec jsme se nedokázali dostat do tempa a nedonutili jsme Liberec prakticky k žádným chybám. Odehráli jsme hodně špatný zápas, nebruslili jsme, nedodržovali pokyny trenérů. Domácí byli lepší ve všech aspektech hry a naprosto po zásluze vyhráli," uvedl hradecký útočník Michal Dragoun.

Šance Hradce pak ještě více poklesly v úvodu třetího dějství, když po individuální akci přidal čtvrtou branku Severočechů kapitán Jelínek.

"Myslím, že soupeř střídal, a na ledě tak bylo trochu více prostoru. Nabral jsem dobrou rychlost ve středním pásmu a snažil se objet a natlačit se před hostujícího obránce. Dostal jsem se až před Mazance a při zakončení jsem udělal to, co umím. Jsem rád, že to vyšlo a dodal jsem svou brankou týmu trochu klidu," prohlásil Jelínek.

Pátý gól pak měl na hokejce Zachar, z mezikruží jen těsně minul Mazancovu branku. Do zápasu mohl Hradec Králové vrátit aktivní Chalupa, Hrachovina ale jeho blafák chytil.

Proti Šidlíkově střele mu pak pomohla horní tyč. Na konečných 5:1 v závěru uzavřel třetím gólem z přesilovky Ordoš.

Bílí Tygři Liberec - Hradec Králové 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (Zachar), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) - 39. Dragoun (Žejdl). Rozhodčí: Šír, Horák - Špringl, Klouček. Vyloučení: 7:10, navíc J. Vlach 10 min. a 5 min. a do konce utkání - F. Pavlík 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 7331.

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Hanousek, Graborenko, Kunst - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Marosz, A. Musil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, A. Najman, J. Vlach - Rychlovský. Trenér: Augusta.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, od 25. navíc Čáp - Smoleňák, Koukal, Perret - Kevin Klíma, Lev, M. Chalupa - Žejdl, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Dragoun, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články