Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Třinci stačila dvougólová první třetina. Kladno padlo potřetí v řadě

Třinec ukázal, že na Rytíře umí. Oceláři zvítězili počtvrté v této sezoně ve vzájemném souboji. Na kladenském stadionu v utkání 40. kola hokejové extraligy položili základ k vítězství už v první třetině trefami Galvinše a Hrni. Domácí jen snížili zásluhou Austina na konečných 1:2 ve speciálním utkání s charitativní akcí Legenda legendám. Kladno prohrálo potřetí za sebou a je nadále jedenácté. Třinec zůstal v tabulce čtvrtý.

Třinecký útočník Michal Kovařčík si kryje puk proti Jakubu Strnadovi
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Oceláři přečkali úvodní přesilovku domácích a v 7. minutě sami udeřili. Brankáře Godlu překonal střelou od modré čáry obránce Galvinš, který si tak připsal premiérový gól v sezoně.

Hosté byli výrazně střelecky aktivnější a převahu se jim podařilo proměnit ve druhý gól, o který se postaral Hrňa.

"Jako kdybychom se báli ze začátku hrát. Myslím si, že je to tíhou zodpovědnosti. Hráči se bojí hrát za stavu 0:0, jinak si to nedokážu vysvětlit," řekl domácí útočník Jaromír Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Třinec

Fauly Barinky a Austina ale Třinec nepotrestal a ve druhé třetině inkasoval. Vyloučení Draveckého využil nejproduktivnější obránce soutěže Austin, jenž vstřelil již třináctý gól v sezoně.

Dvoubrankový náskok mohl vrátit hostům v přesilovce Wolski, Godla si ale s jeho šancí poradil. Při Rothově střele slovenskému brankáři pomohla tyč.

V 45. minutě byl blízko vyrovnání O'Donnell, ale neuspěl stejně jako v následné přesilové hře Vampola. Brankář Kváča svůj tým podržel.

Rytíři poté dokonce dvakrát zahrozili v oslabení, vyrovnat se snažili Jágr nebo Hovorka. Druhý gól ale domácí nedali ani v závěrečné power-play.

"Od druhé třetiny začali domácí hrát velmi dobře a poslední měli více ze hry. Více vyložených šancí. Poslední třetinu jsme uhráli srdcem, bojovností a obětavostí," uznal trenér hostů Marek Zadina.

Rytíři Kladno - Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Austin (Jágr, Zikmund) - 7. Galvinš (Martin Růžička), 10. Hrňa (M. Kovařčík, M. Doudera). Rozhodčí: Hodek, Obadal - Komárek, Malý. Vyloučení: 6:5, navíc A. Lakos (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3713.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, Melka, J. Strnad - Hovorka, P. Machač, Valský - O'Donnell, T. Kaut, Š. Bláha - Stach. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Třinec: Kváča - M. Doudera, Zahradníček, Haman, Galvinš, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - M. Stránský, Marcinko, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články