Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Slováci vyhráli zaslouženě, uznali Ščotka i Černoch. Čerešňáka potěšil dobrý vstup do přípravy

České hokejisty opět trápila produktivita. Minulý týden v pátek v Chomutově proti Německu se střelecky neprosadili vůbec, dnes ve Spišské Nové Vsi skórovali jednou. Obránce Jan Ščotka i útočník Jiří Černoch uznali, že Slovensko vyhrálo zaslouženě. Odveta se odehraje v sobotu v Trenčíně, přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 14:40.

Reprezentační bek Jan Ščotka
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Jeden vstřelený gól ve dvou zápasech je málo, na to se musíme zaměřit. K zápasu se mi těžko hledají slova. Chtěli jsme vyhrát a vrátit se na vítěznou vlnu, ale Slováci byli lepší. Musíme se z toho poučit a v sobotním zápase podat lepší výkon. Řekl bych, že dnes hráli podobný systém jako my, akorát to plnili lépe," uznal kapitán národního týmu Ščotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slovensko – Česko

Český tým si nedokázal pomoct v přesilových hrách, nevyužil ani jednu ze tří výhod, navíc sám hned v prvním oslabení inkasoval. Na gól Petera Čerešňáka ještě odpověděl Matěj Blümel, na slovenské branky ve druhé třetině se už svěřencům finského trenéra Kariho Jalonena zareagovat nepovedlo. "Moc šancí jsme neměli, na druhou stranu, Slováci také ne. Nepomohli jsme si přesilovkami, oslabeními a Slováci přesilovku využili. V tom byl největší rozdíl," řekl Ščotka.

Přesilovkovou trefu obstarala opora plzeňské defenzivy Čerešňák tvrdou ránou. "Šli jsme do zápasu s pokorou, protože jsme spolu jen týden a moc jsme toho nestihli natrénovat. Zatímco Češi jsou spolu už čtyři týdny. Jsme rádi, že nám to vyšlo a chytili jsme se už prvním zápasem. Byl to vyrovnaný zápas, oba týmy měly šance," sdělil ofenzivní bek. 

Hru v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě označil za důležitý aspekt Černoch. "Bohužel se nám dnes nepodařilo proměnit přesilovku, šance jsme měli, ale nepadlo to tam. Takový ale hokej někdy je. Musíme věřit a pokračovat. Jít do brány a věřit, že nám to začne opět padat. Slováci byli lepší i produktivnější, z naší strany to nebyl povedený zápas," uvedl útočník Karlových Varů. "Když jsme ve druhé třetině začali tlačit, dostali jsme góly a pak je těžké hrát," řekl Černoch.

Utkání ve Spišské Nové Vsi sledovalo více než čtyři tisíce diváků, kteří Slováky hrající doma poprvé od zisku bronzové medaile na olympijských hrách v Pekingu mohutně podporovali. Potěšil je výkon brankáře Mateje Tomka. 

"Chytalo se mi velmi dobře, i když na konci jsem už měl křeče, protože jsem dlouho neměl zápas. Jinak jsem se cítil velmi dobře a užil jsem si atmosféru. Pár zákroky v první třetině jsem si upevnil sebevědomí a po chyceném trestném střílení jsem si ho ještě zvedl," prohlásil gólman Komety, který zneškodnil penaltový pokus Jana Hladonika.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články