Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šlégr: Zjistil jsem, jak moc mi hokej chybí

Litvínov - Hokejový obránce Jiří Šlégr se zatím ke svému zamýšlenému návratu na led staví opatrně a rezervovaně. Trénuje, aniž by měl smlouvu s Litvínovem, a zkouší, co jeho tělo snese. Nepopírá ale, že se chce vrátit a jeho hlavním hnacím motorem je touha pomoci litvínovskému hokeji. A úplně nejlépe k mistrovskému titulu.

Jiří Šlégr
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Myšlenky na návrat přepadly olympijského vítěze z Nagana, který na konci května oslaví 42. narozeniny, definitivně při závěru uplynulé sezony. "Začal jsem trénovat s mužstvem před startem play-off a začal každodenně docházet na stadion. Tam jsem zjistil, jak moc mi hokej chybí," řekl dnes Šlégr s tím, že čeká, jak zareaguje jeho tělo. 

Bohatou kariéru se totiž po sezoně 2011/12, kdy pomohl zachránit Litvínov mezi elitou, rozhodl ukončit i proto, že měl vleklé problémy se zády. Dokonce kvůli nim prožil kolaps přímo na ledě.

Jiří Šlégr:

"Ten zdravotní stav je pořád stejný, tam se nic mimořádného neudálo. Trénuju ale tři měsíce a je to zatím dobré. Což samozřejmě na druhou stranu nezaručuje, že to bude dobré i za šest měsíců. Chci ale mít tu šanci být na návrat po všech stránkách dobře připravený, aby to pak tělo co nejlépe snášelo."

"Hrát už určitě nebudu, to by byl ode mě asi nesmysl. Byl to určitě poslední zápas" - tak znělo jeho prohlášení po dosavadním posledním odehraném zápase. "To je holt život," připustil Šlégr s úsměvem. "Člověk něco prohlásí, pak ale dostane znovu chuť. Zatím ale jen trénuju a jsem teprve na začátku," připomněl.

Člen prestižního Triple Gold Clubu (držitel Stanley Cupu, olympijský vítěz a mistr světa) připustil, že ho do jisté míry inspirují i příběhy dalších vrstevníků. Například Jaromír Jágr (41 let) stále hraje NHL, Martin Straka (40) a Jaroslav Špaček (39) slavili titul s Plzní.

"Hlavně, když jsem to viděl u 'Stráči', jak dokázal Plzeň dotáhnout k titulu," přitakal Šlégr. "Je však nutný, aby zaznělo, že jde hlavně o Litvínov, který pro mě znamená strašně moc. A bylo by samozřejmě krásný, kdyby to vyšlo stejně i nám tady, ale to bych předbíhal a urazil štěstěnu."

Ve svých myšlenkách ovšem svým způsobem stejně předbíhá. "Kdyby se Litvínov dostal do finále, chci u toho každopádně být," zdůraznil Šlégr. I kdyby se prý mělo jednat o podobnou roli, jakou měl při letošním tažení Plzně za titulem jiný zkušený bek Jaroslav Špaček, který ještě před nečekaným návratem na led na poslední tři finálové zápasy proti Zlínu působil v roli asistenta a koordinoval hru obrany Západočechů. "Kdybych zjistil, že na to nemám a že to nepůjde na ledě, určitě u toho mužstva chci nadále být, chodit na tréninky a být jeho součástí, což jsem řekl i trenérům," prozradil Šlégr.

Připravuje se individuálně. "V létě jsem se připravoval vždycky sám, nikdy s mužstvem, navíc nemám ani žádnou podepsanou smlouvu. S trénováním jsem ale nikdy problémy neměl. Baví mě to. Můžu takhle ale víc dát na to, co moje tělo potřebuje," doplnil. Kvůli hokeji patrně ukončí svou činnost na politické scéně. "Ještě to není definitivní, ale asi se to nabízí, že takto důležité věci nelze dělat současně," připustil Šlégr, poslanec a místopředseda strany LEV 21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články