Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Slávisty atmosféra v Edenu nadchla, litovali jen porážky

Praha - Smíšené pocity měli hokejisté pražské Slavie po vstupu do skupiny o udržení, v které bojují o únik baráži o extraligu, zatímco v minulých jedenácti letech nikdy nechyběli v play-off. Po přesunu na vlastní stadion do Edenu z moderní O2 areny právě pro tuto část sezony si užili bouřlivou kulisu zaplněného hlediště, ale museli strávit porážku s Litvínovem 1:2.

Hala, v které tým Vladimíra Růžičky nadále trénuje a klub má své zázemí, se na soutěžní zápas extraligy opět zaplnila poprvé od 26. března 2004, kdy v ní Slavia hrála šestý duel semifinále proti Spartě. "Já jsem si to užil maximálně. Když jsem přišel poprvé na led na první třetinu, tak jsem měl husí kůži. Úplně se mi vrátily vzpomínky, když jsme tady hráli ještě před osmi lety," řekl novinářům útočník Michal Vondrka.

Slavia se tehdy už na finálovou sérii proti Zlínu přesunula do libeňské haly a již v ní na zápasy zůstala. V Edenu hrála jen přípravné zápasy a loni v létě i European Trophy. Nyní zaplnilo Eden 3 925 příznivců a ti slávističtí celý zápas neúnavně povzbuzovali a pěli chorály.

Tomáš Hertl:

"Děkujeme divákům, že přišli a doufám, že přijdou i na další zápasy, i když jsme dneska prohráli. Budeme se snažit ukázat, že hokej umíme. A budeme se snažit vyhrát tuhle skupinu."

"Předpokládal jsme, že lidi přijdou. Ptalo se mě na to strašně moc lidí. Ta atmosféra byla prostě výborná," navázal Vondrka. Slavia na působení v Edenu, který nesplňuje podmínky pro další extraligové působení, dostala pro play-out výjimku. Vedení klubu se na další sezonu vrátí opět do O2 areny a trvalý návrat do Edenu pro některé fanoušky zřejmě zůstane jen snem.

Osmnáctiletý útočník Tomáš Hertl přiznal, že divácká kulisa mohla na chvíli přinést na slávistickou stranu trošku nervozity. "Je to nezvyk. V O2 areně, i když přijde tolik lidí, je to tam tak velké, že to není slyšet. Tady to bylo slyšet až do kabiny," prohlásil Hertl. "Mně osobně se v takové atmosféře hraje dobře. Je škoda, že jsme zápas neurvali, protože jsme na ně měli. Budeme rádi, když přijdou fanoušci znova a budeme se jim snažit odvděčit vítězstvím."

Hosté se s prostředím vyrovnali a dokázali uspět na cizím kluzišti, kde se jim dlouhodobě nedaří. "My jsme takovou atmosféru čekali. Slavia se vrátila domů a bylo jasné, že je fanoušci poženou. Myslím si však, že atmosféra pomohla oběma stranám. Je příjemnější hrát před takovou kulisou, která strhne hráče, než v poloprázdné tiché aréně," uvedl litvínovský kanonýr Viktor Hübl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články