Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sklenička završil střelecký víkend gólem z vlastní třetiny: Takový gól padá jednou za sto zápasů

David Sklenička, nejlepší střelec i nejproduktivnější hráč Českých hokejových her. Obránce hokejové reprezentace prožil mimořádný střelecký víkend. Přestože nepatři k ofenzivně laděným esům v defenzivních řadách, v sobotu se dvakrát prosadil proti Švédsku, v neděli přidal gól i do sítě Rakouska. Kuriózně v oslabení, když už v páté minutě skončilo za zády rakouského gólmana Bernharda Starkbauma jeho vyhození přes celé kluziště.

Úspěšný zásah v úvodu zápasu byl pro více než pět tisíc fanoušků v ochozech i spoluhráče z týmu příjemným šokem, který přišel jen osm sekund po začátku oslabení. Sklenička si tak rychle splnil přání, které vyřkl po sobotním utkání, aby se prosazoval i proti jiným soupeřům. Dodnes měl totiž na kontě v dresu národního mužstva tři góly a všechny nastřílel Švédsku.

"Bylo to o štěstí, ten gól tam padl náhodou, pochybuju, že se to někdy bude opakovat. Už jsem dal ty góly proti Švédsku, což je pro mě určitě pozitivní, ale hlavně jsou důležité tři body a že jsme ovládli celý turnaj," řekl Sklenička v rozhovoru s novináři.

Vysvětlení, proč Starkbaum nedokázal zareagovat, hledal jen těžko. "To vůbec nevím, ono to asi dopadlo nějak těsně před ním a odrazilo se to asi trošku do vzduchu. Asi s tím odrazem nepočítal. Nevím, jestli to nějak podcenil. Každopádně jeho smůla, moje štěstí," pousmál se Sklenička.

"Takový gól padá možná jednou za sto zápasů. Já jsem vůbec nepočítal s tím, že by to tam mohlo spadnout. Jenom jsem to vyhodil a šli jsme se postavit do našeho tvaru, který máme při oslabení. Nakonec jsme ho nemuseli ani držet, takže pro nás super," dodal.

Že by se mu kdykoliv v jeho hokejové minulosti podařilo něco podobného, si nevybavil. "Nevím o tom. Do prázdné branky přes celé hřiště, to se asi stalo párkrát, ale takhle s gólmanem, to asi ne. I když dva roky zpátky jsem dal od červené v oslabení. To jsem měl taky štěstí. Takový gól je odměna, nebo nevím, jak bych to nazval," přemítal Sklenička, jenž tým nasměroval k výhře.

Právě v první třetině to bylo důležité. "Tam jsme určitě nebyli lepší než Rakušáci, sice jsme tu třetinu vyhráli, ale měli tam několik nepříjemných přečíslení, dokonce šli dvakrát sami na bránu, což se nám nemůže stávat v dalších zápasech. Musíme se na to líp připravit a zaměřit. Za výsledek jsme rádi, ale určitě to nebyl bezchybný výkon. Musíme se na to podívat a být do dalších zápasů lepší," zdůraznil Sklenička.

Na vině ale nebylo jakékoliv podcenění soupeře. "Nemyslím si, že bychom si řekli, že to půjde s Rakouskem samo, když jsme dali včera Švédům devět. Víme, že to jsou nepříjemní soupeři. Každý soupeř je nepříjemný. Podcenění tam určitě nebylo. Nevím, jestli už jsme byli unavení z předchozích dvou zápasů, ale musíme se na to líp připravit, abychom začátky měli lepší," řekl Sklenička.

Výhra v turnaji je pro tým další porcí sebevědomí před MS. "Určitě to pomůže, když vyhrajete takhle turnaj v Euro Hockey Tour, ještě před domácím publikem. Jsme za to rádi, dodá nám to sebevědomí a do dalších turnajů se půjde minimálně na stejné úrovni, ne-li lepší. Doufáme, že to takhle půjde dál a zůstaneme na vítězné vlně," přál si Sklenička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články