Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Růžička mladší: Jsme rádi, že jsme prodloužili vítěznou šňůru

Chomutov – Za největší překvapení úvodu letošní sezony hokejové extraligy lze nepochybně označit chomutovské Piráty. Podkrušnohorský celek porazil v pátém kole úřadující šampiony z Liberce, čímž vytvořil klubový rekord v počtu výher za sebou. Sérii triumfů prodloužil na pět utkání. Ve zmíněném duelu zářil především Vladimír Růžička mladší, který vstřelil gól a proměnil rozhodující samostatný nájezd. 

Vladimír Růžička mladší se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jsme rádi, že jsme prodloužili vítěznou šňůru. Jdeme zápas od zápasu. Trochu si odpočineme a v pátek nás čeká Sparta," řekl Růžička. "Byl to hrozně těžký zápas, protože jsme byli často vylučovaní. Jsme rádi, že jsme Liberci vrátili prohry z play-off," doplnil sedmadvacetiletý útočník.

Liberec v předešlé sezoně kraloval extralize a mezi favority patří i v současné sezoně. "Přestože jim odešlo pár zkušených hráčů, pořád hrají velmi dobře. Rozebírali jsme je několikrát na videu a zkoušeli jsme po střele soupeře dávat puky rychle ven, což se nám jednou podařilo," přiznal Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Liberec

Velkou oporou Pirátů byl v pátek i brankář Ján Laco. "Jánko nás drží všechny zápasy. Z počátku je to vyrovnané a on pak chytne spoustu šancí. Víme, že se o něj můžeme opřít. Je to vynikající gólman. Když má soupeř šanci, jsme kolikrát překvapení, že to Jánko ještě chytil. A když dostane gól, jsme naopak překvapení, že ho dostal, protože si myslíme, že branku dostat nemůže," usmíval se syn kouče Chomutova.

Oba soupeři si v 5. kole poprvé vyzkoušeli prodloužení tři na tři. "V nastavení už síly v podstatě nebyly. Je to fičák a určitě je to zajímavé pro lidi," uvedl Růžička.

Jelikož pět minut nastaveného času vítěze neurčilo, rozhodovaly nájezdy. "Chtěl jsem vystřelit mezi nohy, ale brankář si na naznačení klekl. Měl jsem ale hodně štěstí, protože mi puk v poslední chvíli trochu poposkočil, pak už jsem jenom plácl a šlo to do brány o první tyč," zakončil Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články