Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hradec ve východočeském derby rozdrtil Pardubice 8:2

Hradec Králové - Souboj rivalů, které úvod letošní sezony nezastihl v oslnivé formě, jednoznačně vyzněl pro domácí Mountfield. Svěřenci trenéra Sýkory bleskově zareagovali na úvodní trefu Kauta, třemi přesnými zásahy během dvou minut bleskově otočili skóre a od té doby drželi otěže prestižního duelu pevně ve svých rukou. Konečné skóre 8:2 vypovídá o jejich naprosté dominanci mnohé. 

Radost hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Na začátku očekávaného derby oba tábory fanoušků, byť k sobě většinou chovají vzájemnou nevraživost, společně aplaudovaly Jaroslavu Kudrnovi. Hradecký odchovanec, jenž dlouhých devět let hájil barvy Pardubic, se totiž loučil s kariérou.

V samotném derby však mezi hráči na ledě šla jakákoli sounáležitost velmi rychle stranou. Na začátku bylo lepší Dynamo a svůj nápor také záhy zúročilo. Kaut po přihrávce od zadního mantinelu Kacetla nejprve nepřekonal, ale za pár vteřin už se trefil. Dobrá nálada hostů nicméně trvala jen necelé čtyři minuty. 

Poté přišla hradecká smršť. Mountfield dal v rozmezí čtyřiasedmdesáti vteřin tři góly. Vyrovnávací trefu obstaral ostrou ranou obránce Čáp, v 8. minutě otočil skóre pohotový Potulny a třetí branku zaznamenal Kukumberg, jenž ve spolupráci s Köhlerem vyhnal chybujícího Štěpánka z branky.

Hradec svěřence kouče Draisaitla chvílemi doslova drtil. Čtvrtý zásah přidal těsně před odchodem do kabin Jarůšek, který obral o puk váhajícího Ovčačíka a samostatný nájezd chladnokrevně proměnil.

Pardubický zmar neskončil ani na začátku druhé třetiny, kdy dali domácí další dvě branky během tří minut. V přesilovkách se prosadili Džerinš s Gregorcem.

Třetí třetina začala snížením hostí - Bárta skóroval po bleskovém objetí brány. Dynamo se sice snažilo s nepříznivým stavem pohnout, ale góly dával už jen Mountfield, konkrétně Dietz a Bednář.

5. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Čáp (Bednář, Džerinš), 8. Potulny (Pláněk, Vydarený), 9. Kukumberg (Köhler), 20. Jarůšek, 22. Džerinš (Gregorc), 25. Gregorc (Bednář), 51. Dietz (Bednář, Štajnoch), 55. Bednář (Džerinš, Gregorc) - 3. T. Kaut (Ščotka, Rapáč), 42. Bárta (Hodgman). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 6343.

Hradec Králové: Kacetl - Štajnoch, Gregorc, Čáp, Dietz, Pláněk, Vydarený, od 41. navíc Plašil - Bednář, Džerinš, Dej - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Červený - Bulík, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Pardubice: Štěpánek (9. Maxwell) - Schaus, Ščotka, Leduc, Havlík, Bokroš, Ovčačík - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Bárta, Hodgman, Hubáček - F. Zadina, D. Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a K. Beran.

Hlasy trenérů po zápase 5. kolo hokejové extraligy Hradec Králové - Pardubice:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Pardubice vstoupily do zápasu lépe, po jejich vedení ale přišla tříminutovka, která byla asi rozhodující. V ní jsme odskočili na dvoubrankový rozdíl. Definitivně pak rozhodly zápas dva góly z přesilovek na začátku druhé třetiny. Na hráče byl tlak, bylo to derby, proto bych jim chtěl poděkovat, že do toho dali všechno."

Peter Daisaitl (Pardubice): "Zažili jsme nebo viděli, jak krutý nebo neúprosný sport může být. Zápas jsme rozehráli dobře, jako snad každý zápas v této sezoně. Pak stačily dvě tři střely a bylo po nás. Když si hráči přestanou věřit, tak prostě nejde vůbec nic. Vidíme, jak to dopadlo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články