Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Rusové akcelerovali ve třetí třetině a porazili Finsko 5:1

Helsinky – Jednoznačné vítězství pro Rusy, debakl pro domácí Finy. Ruští hokejisté na úvod Karjala Cupu porazili Finsko 5:1, když rozhodli čtyřmi brankami ve třetí třetině. Dvěma góly se na výhře podílel útočník Anatolij Golyšev, tři asistence si připsal Valerij Ničuškin.

Ruští hokejisté
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Alexander Demianchuk

Do první šance se dostal ve druhé minutě Sannikov, Koskinena ve finské brance však překonat nedokázal. Stejně dopadl na druhé straně po přečíslení dva na jednoho Sallinen, i ruský gólman Sorokin byl připraven. Koskinen se vyznamenal i proti samostatné akci Ničuškina, ve 14. minutě se však již sborná dostala do vedení. Skóre otevřel Golyšev.

Ve 22. minutě přišli Finové o brankáře Koskinena, který zřejmě ze zdravotních důvodů přenechal své místo Säterimu. Oba týmy si následně vyzkoušely přesilové hry a Seveřané druhou z nich využili k vyrovnání. Sorokina pokořil ve 32. minutě Aaltonen.

Rusové ale byli střelecky aktivnější a ve třetí třetině zápas zlomili na svoji stranu. V 50. minutě se po Ničuškinově přihrávce prosadil do odkryté branky zakončující Světlakov. I pod třetím gólem byl podepsán útočník, který se v létě rozhodl vrátit z Dallasu do CSKA Moskva. V 54. minutě připravil Ničuškin gól pro Golyševa.

Duel nakonec pro Finsko, které bude v sobotu soupeřem českého týmu, skončil debaklem. Při power play přidal čtvrtý gól Gusev a čtrnáct vteřin před koncem uzavřel skóre Tkačov.

Finsko - Rusko 1:5 (0:1, 1:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 32. Aaltonen (Salminen, Joensuu) - 14. Golyšev (Ničuškin, Kiselevič), 50. Světlakov (Ničuškin, Kiselevič), 54. Golyšev (Ničuškin), 59. Gusev (Barabanov), 60. Tkačov. Rozhodčí: Sjöqvist, Harnebring (oba Švéd.) - Suominen, Hägerström (oba Fin.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 7025.

Finsko: Koskinen (22. Säteri) - Hietanen, Virtanen, Elorinne, Ohtamaa, Lajunen, Melart, Kukkonen, Kivistö - Salminen, Koskiranta, Joensuu - Kuusela, Filppula, Savinainen - Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä - Jormakka, Sallinen, Pihlström. Trenér: Lauri Marjamäki.

Rusko: Sorokin - Antipin, Bereglazov, Ožiganov, Kiselevič, Zub, Mironov, Ljubuškin, Rafikov - Barabanov, Prochorkin, Gusev - Ničuškin, Světlakov, Golyšev - Sannikov, Tkačov, Šumakov - Korškov, Kraskovskij, Leščenko. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články