Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Reprezentanti jdou znovu na led. Čekají je Francouzi

Českou reprezentaci čekají další přípravná utkání před mistrovstvím světa. V rámci Euro Hockey Challenge se ve městech Amiens a Cergy postaví domácím Francouzům. Přímý přenos 1. utkání Francie–Česko sledujte od 19:00 na webu ctsport.cz.

Kouč Josef Jandač na tréninku hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Francouzi jsou týmem, který umí potrápit favority a loni na domácím MS jim těsně unikl postup do play-off. "Myslím, že nebudou mít vůbec špatné mužstvo. Už to představili loni na mistrovství světa, kde hráli výborně. Bude to dobrá prověrka, možná větší než Švýcaři minulý týden," uvedl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

"Mají v týmu i hráče z NHL (obránce Yohann Auvitu). Určitě nás to prověří. Jsme rádi, jak pro trenéry, tak pro hráče je dobře, že budeme hrát proti kvalitnějšímu mužstvu, než jsme měli minulý týden v Příbrami," pochvaloval si Špaček.

V brance se prostřídají Dominik Furch s Patrikem Bartošákem. "Myslím, že každý z nich dostane jeden zápas," nastínil představy trenérů Špaček. Kapitánem byl měl zůstat v návaznosti na příbramské duely útočník Michal Řepík. "Jede s námi, nevím jen, jestli bude hrát oba zápasy. Bereme třináct útočníků a uvidíme, jak to nakonec bude," podotkl Špaček.

Do Francie necestují obránci Vojtěch Mozík, Adam Polášek, Ondřej Vitásek a útočníci Dominik Kubalík, Roman Červenka a Roman Horák. "Polášek měl lehké zranění, proto ho necháváme odpočinout. Jak Vitásek tak i on byli na rezonanci. Všechno bude asi v pořádku, ale dáme jim pár dnů k doléčení," vysvětlil Špaček.

Zdravotně indisponovaný je stále i Mozík. "Je to ale lepší. Byl u docenta Koláře, je to takové 50 na 50, podstupuje teď nějakou proceduru a chce jet na šampionát, chce se o to poprat. Uvidíme, jak to zabere," přiblížil Špaček.

Francouzi nejsou příliš častým sokem Čechů, ačkoliv se oba celky utkaly loni v základní skupině MS v Paříži. Jandačův výběr zvítězil v každé ze třetin a celkově 5:2. Předtím se obě mužstva potkala na MS 2015, kde Češi v domácím prostředí triumfovali ještě výrazněji 5:1. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články