Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Reprezentaci posílil třinecký Jeřábek. Zpátky v tréninku je Jiříček

Novou posilou hokejové reprezentace je bek Jakub Jeřábek z mistrovského Třince, který se zapojil do přípravy před Českými hrami. Po čtvrtečním zranění z duelu s Rakouskem již trénuje další obránce David Jiříček. Dvaatřicetičlenný výběr kouče Kariho Jalonena bude kompletní ve středu, kdy se k němu znovu přidá sparťanský útočník Roman Horák.

Je nám líto, video expirovalo.
K reprezentaci se připojili třinečtí šampioni Jeřábek s Voženílkem

Jeřábek se zařadil do týmu jako druhý člen mistrovského kádru třineckých Ocelářů po útočníkovi Danielu Voženílkovi, který byl už na pondělním srazu. "Oslavy byly bouřlivé, ale krátké. Hlavně první den jsme si to užili parádně a kluky to čeká ještě teď o víkendu," řekl Jeřábek. 

Pod finským koučem Karim Jalonenem se účastník MS z let 2016 a 2017 představil zatím jen na únorových Švédských hrách. Během play-off exraligy neměl o zájmu z národního týmu informace. "Vůbec ne. Soustředili jsme se na naši práci. Viděl jsem výsledky, s pár kluky jsem si psal, ale šlo to mimo mě," řekl novinářům Jeřábek.

Nad pozvánkou neváhal. "Když trenéři zavolají, chuť je. Nikdy jsem nároďáku neříkal ne. Zájem potěší, jsem rád, že tady můžu být. Přijel jsem, někde v hlavě mám, že doufám, že to dopadne. A jdu se o to poprat a uvidíme," doplnil.

Po Horákově návratu bude mít kouč Jalonen v týmu tři brankáře, jedenáct obránců a osmnáct útočníků. Stavitelé národního mužstva stále vyhlížejí posily ze Severní Ameriky. Generální manažer Martin Havlát jedná o možném příjezdu hráčů Bostonu, kde působí David Pastrňák, David Krejčí, Pavel Zacha, Tomáš Nosek, Jakub Lauko, Jakub Zbořil, a útočníka New York Rangers Filipa Chytila.

Ze zámoří má Jalonen v kádru gólmana Karla Vejmelku z Arizony, beky Jiříčka, Ronalda Knota z Tucsonu z AHL a útočníky Martina Kauta ze San Jose a Dominika Kubalíka z Detroitu. Jiříček se ve čtvrtek zranil hned v první třetině duelu s Rakouskem a poprvé od té doby na ledě trénoval až v úterý.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté trénovali s Kubalíkem i Červenkou, ale bez Jiříčka a Horáka

"Šlo to. Byl jsem na ledě po nějaké době, takže jsem to trošku cítil. Myslím, že to malé zranění by mělo být v pohodě. Ale musím furt makat, musím to dát do kupy na zápasy a pak se uvidí," prohlásil Jiříček, který utrpěl zranění po zákroku soupeře. "Byl to takový nevinný souboj v rohu, dostal jsem krosček do boku pod kalhoty a bolí to z toho. Ale myslím si, že budu v pohodě."

Věděl hned, že zápas nedohraje. "Zkoušel jsem to, ale věděl jsem, že to není úplně ono a budu muset na tom pracovat. Ledovali jsme to, mazali a protahovali," prohlásil devatenáctiletý talent, který se stal loni šestkou draftu. Po debutu v NHL strávil většinu sezony na farmě v Clevelandu v AHL a na přelomu kalendářního roku získal stříbro s českou dvacítkou na mistrovství světa v kanadském Halifaxu.

Teď bojuje o další mistrovství světa po loňském debutu na turnaji v Tampere a Helsinkách, kde získal bronz. "Bylo by super se tam zase dostat, musím makat každý den. Teď ještě o to víc, abych se dostal do formy," dodal Jiříček po několikadenním tréninkovém výpadku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články