Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Radil už nebude bojovat o místo v San Jose a volí návrat do KHL. Napodobí ho i Furch?

Lukáš Radil zvolil po skončení smlouvy v San Jose přesun z NHL do Kontinentální hokejové ligy. Devětadvacetiletý reprezentant si z nabídek vybral návrat do Spartaku Moskva, což potvrdil generální manažer Alexej Žamnov. Do jednoho z ruských klubů by se mohl přesunout také gólman Dominik Furch, kterému skončil kontrakt ve švédském celku Örebro a klub mu další nenabídne.

Pardubický odchovanec Radil hrál za Spartak už v letech 2015 až 2018 a v současném kádru doplní Robina Hanzla. Žamnov také potvrdil angažování slovenského útočníka a bývalého libereckého hráče Martina Bakoše z Vladivostoku. "Radil u nás hrál a výborně ho známe. A Bakoš si v Admiralu vydobyl velmi dobrou pověst," řekl Žamnov.

Radil v této sezoně NHL ve 14 zápasech NHL nebodoval a naposledy oblékl dres Sharks 23. listopadu v duelu proti New Yorku Islanders při výhře 2:1 v prodloužení. Od poloviny prosince nastupoval v nižší AHL za celek San Jose Barracuda, za který sehrál 28 zápasů a připsal si 16 bodů za šest branek a deset asistencí.

I na farmě bral Radil plný plat ze své roční jednocestné smlouvy na 700 tisíc dolarů. V minulém ročníku, kdy měl dvoucestný kontrakt na 750 tisíc dolarů, stihl v NHL v základní části 36 utkání a nasbíral 11 bodů za sedm gólů a čtyři přihrávky. V šesti utkáních play-off nebodoval. V KHL zaznamenal Radil ve 168 utkáních včetně play-off 103 bodů (41+62).

Bakoš byl v minulé sezoně KHL nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Vladivostoku. V 61 zápasech zaznamenal 42 bodů a 19 gólů.

Návrat do KHL by mohl zvolit také brankář Furch

Furch v Örebro odchytal 46 zápasů s průměrem 2,26 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 91,8 procenta. Klub v předčasně ukončeném ročníku SHL obsadil osmé místo.

Do Švédska Furch přišel po ročním působení v Čerepovci, v Kontinentální lize předtím chytal tři roky za Omsk. Českou extraligu hrál za Slavii. Podle serveru hokej.cz by mohl další působiště najít znovu ve Skandinávii, případně se vrátit do KHL.

Furcha nahradí mistr světa a nejlepší brankář šampionátu z roku 2013 Jhonas Enroth. Brzy dvaatřicetiletý Švéd už za Örebro chytal v předminulé sezoně. V té poslední působil v Dinamu Minsk v KHL a posléze v Klagenfurtu v EBEL. V minulosti odehrál na 150 zápasů v NHL za Buffalo, Dallas, Los Angeles a Toronto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články