Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Abdul si ve Slovanu vystřílel smlouvu v KHL a sní i o reprezentačním dresu

Na pravé oko vidí jen z dvaceti procent, přesto si Jindřich Abdul vybojoval ve 24 letech angažmá v Kontinentální hokejové lize. Se 62 body nejproduktivnější hráč slovenské extraligy nezůstal po rozpuštění kádru bratislavského Slovanu bez práce dlouho, od nové sezony bude působit v dresu Severstalu Čerepovec.

Je nám líto, video expirovalo.
Abdul chce přes KHL do reprezentace

Během působení ve Znojmě ho při zápase za juniorku protihráč trefil hokejkou do oka, na jeho hře to ale znát není.

Abdul nasbíral ve slovenské extralize v 53 zápasech 23 branek a 39 asistencí, další body už bude přidávat v KHL, kde si ho vyhlédl Čerepovec.

"Není běžná věc, aby se hráč ze Slovenska dostal rovnou do ruského týmu KHL. Čerepovec je určitě ambiciózní, minimálně to play-off je tam vždycky cíl," říká Abdul.

V mládí ho často porovnávali s Davidem Pastrňákem, oba se potkávali v mládežnických reprezentacích. Teď chce Abdul z KHL zabojovat o nominaci do národního týmu.

"Asi to svádí k tomu, že z Ruska bude jednodušší dostat se do českého nároďáku. Už bude záležet jenom na trenérovi, jestli mi dá šanci," míní Abdul.

V Čerepovci se Abdul dohodl na roční smlouvě. Svůj handicap přitom neřeší. Teď ví, že i s ním se dá v mezinárodním hokeji uspět.

"V Rusku hrál taky Mattias Weinhandl, Švéd, který měl podobné zranění oka. Taky udělal krásnou kariéru. Já už popravdě nevím, jaké to bylo, když to oko bylo zdravé," uzavírá Abdul.

Abdul strávil dvě předchozí sezony v Popradu, kde v ročníku 2017/18 působil i ruský trenér Andrej Razin, který nyní vede právě Severstal.

Před angažmá na Slovensku hrál Abdul druhou ligu za rodný Vsetín, první ligu za Třebíč a také EBEL v barvách Znojma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články