Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Puk brankáři propadl pod rukou, měli jsme štěstí. Teď na nás vletí, očekává Hrňa

Důležitou roli sehrál v třetím čtvrtfinále proti Vítkovicím třinecký útočník Erik Hrňa. Gólem, k němuž mu dopomohlo i hodně štěstí, přispěl k třetímu triumfu (2:1). Třinec je tak krok od postupu do semifinále.

Erik Hrňa
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Paprskář Pavel

"Začátky jsou opatrné. Nikdo nechce inkasovat jako první, všichni se soustředí na obranu, a proto rozhoduje jeden dva góly. Nám to vyhovuje, nechceme hrát hurá hokej," uvedl Hrňa. Prosadil se netypicky z hranice brankoviště. "Mám docela velký zadek, tak jsem si udělal místo," vtipkoval. "Nestihli mě pokrýt a byl to takový motýl, puk mu propadl někde pod rukou. Škoda, že jsme pak ale neubránili oslabení a dostali jsme na 1:1," pokračoval.

Domácí srovnali ještě v prostřední třetině zásluhou Jana Bernovského, ale obhájce titulu rozhodl ve 45. minutě po šťastném odrazu. Michal Kovařčík se neukvapil, šikovným manévrem si vytáhl gólmana Stezku z branky, ale z jedné střely zacinkal kuriózně třikrát na tyčku. Puk se vrátil do hry a od brusle třineckého obránce Davida Musila putoval do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Vítkovice - Třinec

"Oni měli zase minulý zápas štěstí u nás, kdy se jim nahozený puk odrazil před bránu. To k hokeji patří. Musíte mít i trochu štěstí a teď jsme ho měli my. I když jsme v té akci měli i smůlu. Míša Kovy to udělal parádně, ale trefil spojnice," řekl.

V každém duelu padly shodně jen tři branky. "Je to play-off a nastavené tak, že oba týmy dobře brání a hlídají si předbrankové prostory. Nám to nevadí, hlavně že máme další vítězství," řekl Hrňa.

Třinec si poprvé v sérii nepomohl ani přesilovou hrou. "Mají video a Denis Havel, jejich videokouč, nás taky zná. Určitě jim radil, jak na nás hrát. Ke střelám jsme se dostali, ale bohužel, když to prošlo, gólman to pochytal. Je to o improvizaci, skulinky se otvírají na nahrávky a už je to jen o tom, zda trefíme dobře bránu," konstatoval Hrňa.

Třinec se může už příště stát prvním semifinalistou. I před třemi roky vyřadil Vítkovice hladce 4:0 na zápasy. "Nemají co ztratit a určitě na nás vletí. Budeme se zase snažit hrát zodpovědně, abychom nedělali chyby a klidně, ať to rozhodne jeden gól," uzavřel Hrňa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články