Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Třinec je krok od semifinále. Další zodpovědný výkon podpořil vítězným gólem sváteční střelec

Třinec zvládl další utkání minimálním rozdílem, ale není to náhoda, tak on to prostě umí. Na ledě Vítkovic obhájce mistrovského titulu zvítězil 2:1 a ve čtvrtfinálové sérií hokejové extraligy vede 3:0 na zápasy. Rozhodující trefu obstaral sváteční střelec, bek David Musil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Vítkovice - Třinec

Zaplněnou halou se hráči nenechali strhnout a první část třetího utkání přinesla spíše taktickou bitvu. Třinec v úvodu promarnil dvě přesilové hry, aby v závěru dvacetiminutovky přestál i závar před vlastní brankou a šanci Fridricha. Vzápětí měl velkou možnost rovněž hostující Dravecký, ale po nájezdu v přečíslení Stezku nepřekonal.

Poněkud opatrnější ráz zápasu s důrazem na defenzivu se přenesl i do druhé části a vyústil v takřka půlhodinové čekání na první gól. Výhodu vedoucí branky nakonec ve 29. minutě získali Třinečtí, když Hrňa z brankoviště propasíroval za Stezkova záda přihrávku Chmielewského od zadního mantinelu. Oceláři také v třetím duelu série vstřelili první gól.

Domácí ale byli schopni reagovat. Už Flick měl na holi vyrovnání, ale Kacetla neprostřelil. Povedlo se to až Bernovskému během zkrácené přesilovky pět na čtyři, když se po sérii rychlých přihrávek z první opřel do puku.

V nástupu do třetí části vrátil náskok hostům Musil, který po Kovařčíkově průniku a ráně do tyčky doklepl z brankoviště puk do síťky.

Zápas před necelými osmi tisíci diváky mohl poslat do prodloužení Kovář, ale jeho střela šla v 50. minutě jen do tyče. Blíž pak k vyrovnání už Vítkovičtí nebyli ani v závěrečné power play. I třetí čtvrtfinálový zápas tak přinesl jen tři góly a znovu v něm byli úspěšnější úřadující šampioni, kteří už ve čtvrtek mohou v nejkratším možném čase rozhodnout o postupu do semifinále.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Bernovský (J. Hruška, Lakatoš) - 29. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 45. D. Musil (M. Kovařčík, O. Kovařčík). Rozhodčí: Šindel, Veselý - Kis, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 7435. Stav série: 0:3.

Sestavy:

Vítkovice: Stezka - Solovjov, Pedan, J. Stehlík, Plášil, Koch, L. Kovář - Bernovský, J. Hruška, L. Krenželok - Lakatoš, Lindberg, Fridrich - M. Kalus, Flick, R. Bondra - Illéš, Bitten, Dej. Trenér: Holaň.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Miloš Holaň (Vítkovice): "Byl to podobný průběh jako v minulých zápasech. Snažíme se, bojujeme, ale Třinec vždy jde do vedení a nás stojí spoustu sil, abychom vyrovnali. I když jsme byli místy lepší, ten gól nám vždycky chybí, chybí i troška štěstí. Ta tíha je potom vidět na hráčích, nemáme lehkost, rveme to na sílu. Za tři zápasy jsme dali gól jen v přesilových hrách. Potřebujeme to překlopit ve hře pět na pět."

Václav Varaďa (Třinec): "Mě těší výsledek. Vítězství je pro nás důležité, stav 3:0 na zápasy je super. I když náš výkon se mi moc nelíbil, dvě třetiny to nebylo ono. Po brance v třetí třetině už jsem ale na hráčích viděl, že to dneska dáme. Hráli jsme potom zodpovědně, nepouštěli jsme domácí do velkých šancí. Bylo to opět vyrovnané, urputné utkání a byli jsme malinko šťastnější."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články