Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Premiéra mezi elitou a první duel s Kanadou. Očekávání jsou obrovská, těší se před MS hokejistky

Na mistrovství světa nejsou žádnými nováčky. Vždyť na tom posledním vybojovaly historický bronz. Přesto pro české hokejistky bude šampionát v kanadském Bramptonu hned v několika věcech doposud neozkoušenou záležitostí. Národní tým se premiérově představí v elitní skupině A, z které má všech pět týmů jistou účast ve čtvrtfinále, a zároveň si poprvé v historii zahrají proti "javorovým listům". A na oba nové prvky se hodně těší. Přímý přenos duelu Japonsko – Česko sledujte ve čtvrtek na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 21:00.

"Očekávání jsou obrovská. Očekávání a radost. Hrát mistrovství světa v Torontu, proti Kanadě a Spojeným státům, proti nejlepším celkům na světě, bude skvělé. Mám radost, že budeme mít šanci změřit síly s nejlepšími," řekl asistent trenérky Dušan Andrašovský před odletem evropské části výpravy do zámoří.

Češky se po posunu do "áčka" poprvé v historii utkají s Kanadou, úřadujícími šampionkami a s dvanácti tituly historicky nejúspěšnějším týmem na ženském MS.

"Nikdy jsme proti ní nehrály, takže upřímně ani nevím, co od toho máme čekat. Myslím si, že to bude podobné jako s Amerikou. Uvidíme, jak se nám to povede," řekla útočnice Tereza Vanišová. Na loňských olympijských hrách v Pekingu hokejistky prohrály ve čtvrtfinále s USA 1:4.

Na konfrontaci s nejlepšími se ale Češky těší. "Byl to náš cíl. Porovnat se s nejlepším, co v ženském hokeji existuje. Už se nemohu dočkat. Bude to pro nás úplně nová zkušenost a půjde spíše o to, abychom uměly reagovat na to, co přijde. Na dobré věci i potenciálně ty špatné," uvedla kapitánka Alena Mills, jedna z patnácti hráček ve výběru, které se podílely na loňském úspěchu.

Hokejistky se ve skupině utkají postupně s Japonskem, Kanadou, USA a Švýcarskem. První zápas je čeká ve čtvrtek ve 21:00 SELČ. "Japonky stejně jako Švýcarky známe. Víme, co od nich očekávat. Máme za cíl vyhrát co nejvíce zápasů. Doufáme, že se nám bude dařit hned od začátku," přála si Vanišová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články