Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Evropská liga mužů 2024/2025

Předprodej lístků na MS hokejistek začne 7. listopadu. Zápasy odvysílá ČT

Česko příští rok uspořádá mistrovství světa hokejistek. Chybět na něm nebude ani silný domácí tým, který na MS před dvěma lety získal bronz. Organizátoři oznámili, že start předprodeje vstupenek na dubnový šampionát začne ve čtvrtek 7. listopadu. Lístky budou stát od 100 do 550 korun. Všechny zápasy ženského národního týmu bude vysílat ČT sport.

Česká ženská hokejová reprezentace
zdroj: ceskyhokej.cz

Viceprezident hokejového svazu Petr Bříza věří, že turnaj v Českých Budějovicích uvidí rekordní počet diváků. "Jsme velmi poctěni tím, že můžeme využít dvojitý zásah, což znamená organizaci šampionátu 2024 mužů a žen v roce 2025. Oběma akcím věnujeme stejnou péči," řekl Bříza.

V roce 2007 navštívilo MS hokejistek ve Winnipegu a Selkirku přes 119 tisíc diváků, průměrná návštěvnost činila téměř šest tisíc fanoušků na zápas. Budvar aréna má kapacitu 6421 diváků. Organizátoři věří, že zápasy nepřilákají pouze lidi z Českých Budějovic, ale budou je navštěvovat i fanoušci z ostatních míst jižních Čech. "Věřím, že akce nadchne celý kraj a přivede to spoustu dalších děvčat k hokeji," uvedl Bříza.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Předprodej vstupenek na MS hokejistek začne v listopadu

"Je pro nás velká pocta hrát mistrovství světa v České republice. Pro hodně z nás to bude v kariéře třešnička na dortu. Můžeme hrát na domácí půdě a ukázat, co v nás je. Přijedou sem ty nejlepší hráčky ze zámoří a mám zprávy, že se sem moc těší," uvedla reprezentační kapitánka Aneta Tejralová.

Po letošním čtvrtém místě se český tým pokusí navázat na historické úspěchy z let 2022 a 2023, kdy získal bronzové medaile. Už se teď se soustředíme, abychom byly co nejlépe připraveny na každou akci. Abychom tady pak v dubnu předvedly co nejlepší výkon," říká Tejralová. 

Mistrovství světa se bude hrát od 9. do 20. dubna. Během šampionátu vznikne na náměstí Přemysla Otakara II. fanzóna, kdy budou moci lidé sledovat některé zápasy na velké obrazovce. Kromě toho chce město vytvořit v areálu u letního kina, které stojí vedle zimního stadionu, V. I. P. zónu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články