Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Postup už nemáme ve svých rukou, litoval Procházka

Stockholm – Přestože čeští hokejisté sehráli zřejmě nejlepší zápas na mistrovství světa, Kanadě nakonec podlehli 1:2 a navíc se teď musí spoléhat na případnou výhru Švýcarska ve večerním utkání proti Norsku. "Je to pro nás nepříjemná situace, protože postup už nemáme ve svých rukou," řekl druhý asistent kouče Jan Procházka.

Jan Procházka
zdroj: ČT sport¨

"Není to moc veselé. Po krizi, kterou jsme měli v předchozích zápasech, se nám podařilo poměrně dobře připravit. Podle mě to byl náš nejlepší výkon tady. Věděli jsme, že potřebujeme jeden bod, o to víc nás mrzí, že teď nám chybí. Musíme teď čekat, jak dopadne utkání Norsko – Švýcarsko," řekl Procházka. Češi poprvé v novodobé historii nemusí postoupit do bojů o medaile bez ohledu na výsledek závěrečného zápasu v základní skupině.

Podle Procházky bylo v duelu proti Kanadě pozitivní téměř vše. "Zlepšili jsme se ve všech směrech – organizací hry, nasazením, kompaktností jednotlivých pětek." Mínusem však bylo neproměňování přihrávek. "Měli jsme nejhorší efektivitu střelby z 16 týmů. Teď jsme se posunuli asi na třetí místo odzadu. Jeden gól je málo," dodal Procházka.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s asistentem trenéra Janem Procházkou po utkání s Kanadou

Reprezentace byla každopádně daleko aktivnější než v minulých utkáních. "Ono to bylo záměrem od začátku, akorát se nám to nedařilo realizovat na hřišti. Cílem bylo jít přímočaře do brány, snažit se to prostě zlomit."

Dalším problémem bylo i příliš vysoké číslo trestů. Vyloučených bylo na české straně sedm, minimálně dvakrát zcela zbytečně. "Jednou za špatné střídání, jednou za vyhozený kotouč přes plexisklo," uvedl Procházka, kterému se zdálo posuzování některých situací od rozhodčích hraniční. "Bylo přísnější především ve třetí třetině," doplnil s tím, že nyní nezbývá než doufat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články