Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Porazit Pastu je super. O Zlaté hokejce se mi nikdy ani nezdálo, řekl Palát

Ukončil pětileté kralování Davida Pastrňáka v anketě Zlatá hokejka a po premiérovém triumfu přiznal, že má z vítězství nad útočníkem Bostonu velkou radost. Ondřej Palát zároveň zdůraznil, že si stejně jako Pastrňák více váží týmových trofejí.

"Vyhrát nad Pastou je super. Všichni ale víme, jaký je hokejista. Jen jak zvedl český nároďák, když přijel pomoct (letos na mistrovství světa) a co předvádí v Bostonu. Za mě je top a samozřejmě jsem rád, že jsem vyhrál," uvedl Palát na tiskové konferenci po slavnostním večeru. Překvapilo ho, jak je trofej těžká. "Je těžší než Stanley Cup," podotkl s úsměvem.

Jednatřicetiletý útočník vyhrál Stanleyův pohár dvakrát. Letos s Tampou Bay postoupil do finále, ale na vítězný hattrick hráči Lightning nedosáhli. Titul slavilo Colorado.

"Individuální trofeje úplně nemilujeme, ale získat zlatou hokejku je super. Nikdy se mi o tom ani nezdálo. Vyhrát ale na týmové úrovni Stanley Cup nebo dovézt jakoukoli medaili z mistrovství světa je víc," podotkl Palát. "Snažím se hrát týmově a měl jsem štěstí, že jsem byl ve výborném týmu a vše si sedlo," dodal.

S poslední sezonou byl Palát celkem spokojený. "Měli jsme tým na to, abychom vyhráli Stanley Cup i potřetí. Sezonu jsme začali výborně a skončili jsme ji ve finále. Z týmového hlediska byla úspěšná, ale bohužel jsme nevyhráli třetí Stanley Cup, což mrzí, ale Colorado si to zasloužilo. Bylo o trošku lepší," uznal odchovanec Frýdku-Místku.

Celou dosavadní kariéru v NHL spojil s Tampou, v létě ale klub opustil a podepsal smlouvu s New Jersey. V Devils by měl novým spoluhráčům předávat zkušenosti a pomoct týmu k posunu na výsluní. "Mají hrozně mladé mužstvo a chtěli zkušenějšího kluka, který už (Stanleyův pohár) vyhrál a trošku by pomohl. Proto jsem si Devils vybral. Je to perspektivní tým s mladými hvězdami a myslím si, že do budoucna budeme dobří. Samozřejmě, každý tým v NHL by chtěl vyhrát Stanleyův pohár, ale tak jednoduché to není," ví Palát.

Zároveň ale věří, že se mu podaří uspět i s reprezentací a ideálně v týmu s Pastrňákem. "Medaili s nároďákem z mistrovství světa nebo z olympiády ještě nemám, to je další můj cíl," zakončil Palát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články