Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň má po výhře na Slavii jisté play-off European Trophy

Praha - Hokejisté Plzně vyhráli v European Trophy na ledě pražské Slavie 5:3 a zajistili si jako první postup do prosincového play-off v Salcburku a Vídni. Západočeši zvítězili v soutěži pošesté ze sedmi zápasů a v čele Východní divize mají náskok čtyř bodů před Slovanem Bratislava, který už Plzeň nemůže předstihnout.

Slavia - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

To se může podařit jen třetím Českým Budějovicím, které ztrácejí na lídra pět bodů, ale mají dva zápasy k dobru. Tým Mariana Jelínka tak už může plánovat cestu do Rakouska v termínu mezi 16. až 18. prosincem. "Určitě by to bylo pěkné, kdyby se nám to podařilo celé vyhrát," řekl novinářům útočník Petr Sýkora, který dvěma přesilovkovými góly pomohl Plzni k vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia - Plzeň

V Edenu na ledě Slavie dostal Plzeň do vedení v sedmé minutě po kombinaci s Kratěnou a Mrňou Hlinka. Vyrovnat mohl ještě v první třetině Kuboš, ale jeho pokus zastavila tyč a ztrátu smazal až po 73 vteřinách druhého dějství Kadlec. Slavia pak nevyužila 40 sekund trvající přesilovku pěti proti třem.

V 38. minutě při početní výhodě nejdříve trefil Sýkora tyč a o pár vteřin později už vrátil hostům vedení. V závěrečné části Pražané stav otočili díky využitým přesilovkám po střelách obránce Kadlece od modré čáry. Nejdříve 52 vteřin po pauze vyrovnal tečí Vladimír Růžička mladší a v 50. minutě skóroval stejným způsobem Kůrka.

Jenže Plzeň zareagovala, stav srovnal v přesilovce Sýkora a obrat dovršili Mrňa s Kratěnou. Slavia ještě trefila dvakrát tyč a v sedmém vystoupení v soutěži pošesté prohrála. Kanonýr Sýkora nebyl přes výhru a dvě trefy v početní výhodě s vystoupením Plzně na Slavii úplně spokojený.

"Máme v mužstvu kluky, kteří přesilovky fakt můžou hrát, a pro mě je radost s nimi na ledě být. Dávají mi to na voleje. Máme dvě přesilovkové lajny, které můžou dát gól, a na přesilovkách hokej stojí. Ale celkový dojem z dnešního zápasu je, že určitě musíme být lepší. Náš tým má na víc, než jsme dneska předvedli," řekl novinářům Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články