Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejisté Plzně si v European Trophy připsali pátou výhru

Praha – Hokejisté Plzně se po sobotní porážce se Slovanem Bratislava po nájezdech vrátili v European Trophy na vítěznou vlnu a po výsledku 4:0 proti finskému celku Tappara Tampere si v šestém utkání v soutěži připsali pátou výhru. Indiáni se tak dostali do čela Východní divize a mají oproti vedoucímu Slovanu stále ještě jeden zápas k dobru. Neuspěli naopak hokejisté Liberce, kteří v Raahe podlehli Kärpätu Oulu 1:4, Kometa Brno doma prohrála s Jokeritem Helsinky 0:3. V dalším dnešním zápase ještě hrají Pardubice před vlastním publikem s IFK Helsinky.

Hokej
zdroj: ČT24

Plzeň sice v sobotu ztratila proti Slovanu Bratislava dva body, ale dnes znovu výrazně posílila své naděje na postup do prosincového play-off. Skóre otevřel v 13. minutě Frolo, další ránu soupeři zasadila Plzeň vteřinu před koncem druhé části, kdy v oslabení po Dudově přihrávce zvýšil Vlasák. Skóre ještě navýšili v závěru zápasu Hlinka a Kovář. Gólman Mazanec neinkasoval a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Liberec dostal v dosavadních čtyřech zápasech v European Trophy jen čtyři branky, dnes inkasoval stejnou porci od Oulu. Po výhrách nad švédským HV71 a po nájezdech v Linköpingu si tak další body na cestu ze svého severského turné nepřibalil. Kärpät s českými hokejisty Snopkem a Humlem v sestavě se dostal do vedení v 26. minutě, kdy se trefil v přesilovce Mäntymaa. Ještě v druhé části zvýraznil náskok Salomäki a na začátku závěrečného dějství v další početní výhodě Mikkola. Vzápětí sice zkorigoval Klimenta, ale na konečných 4:1 upravil Saarenheimo.

Zatímco Liberec má stále naději v Jižní divizi bojovat o první dvě pozice znamenající postup do čtvrtfinále, Brno je po páté porážce ze hry. Kometa navíc vyšla poprvé v přípravě střelecky naprázdno a po celý zápas si nedokázala poradit s maďarským brankářem Hetényiem ani s důraznou a pozornou soupeřovou obranou. Ovšem i Jokerit, který soupeře převyšoval po bruslařské stránce, hledal dlouho přesnou mušku na překonání svého finského krajana Hoviho v brance Brna. Podařilo se to až v 27. minutě těsně po vypršení přesilovky Mäkimu. Definitivně o svém vítězství rozhodl Jokerit až v závěrečných deseti minutách, kdy Brňané ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a inkasovali další dva góly.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články