Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Plekanec vede produktivitu Čechů, vystřídal Hejduka

New York - Český hokejový útočník Tomáš Plekanec předběhl v počtu gólů Milana Hejduka z Colorada, a stal se tak nejproduktivnějším Čechem. Plekanec se v úterním utkání NHL podílel jednou brankou a asistencí na vítězství Montrealu 3:0 nad Philadelphií a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Kladenský odchovanec bodoval v pátém utkání za sebou. Hráč nasbíral polovinu ze svých letošních dvaceti bodů právě v posledních pěti zápasech.

Tým Montrealu si s Philadelphií poradil díky svým osvědčeným zbraním: úderná první formace a spolehlivý brankář. Plekancova řada s Brianem Giontou a Mikem Cammallerim na křídlech zajistila všechny branky týmu, když se každý její člen prosadil jednou. Gólman Carey Price pak soupeře přiváděl k zoufalství bezchybnými zákroky, kterých mu statistikové napočítali 41. Price si připsal třetí nulu v sezoně a dovedl tým ke čtvrté výhře v řadě.

Na Priceovi, hrdinovi dne, který letos vychytal už jedenáct výher a v této statistice je v lize první společně s Michalem Neuvirthem a Sergejem Bobrovským, ztroskotávali hokejisté Philadelphie, kteří přitom získali v posledních deseti zápasech 19 z 20 možných bodů.

Toronto přetrhlo černou šňůru

Černou sérii osmi proher ukončili hokejisté Toronta, když v domácím prostředí přestříleli Nashville 5:4. Kanadský tým rozhodl o své výhře v rozmezí 27. a 37. minuty, v nichž čtyřmi góly v přesilových hrách otočil nepříznivý stav 1:4. U dvou branek asistoval český obránce Tomáš Kaberle. Za poražené vstřelil premiérový gól sezony Martin Erat.

Český útočník se prosadil díky hrubce domácího Michajla Grabovského, jehož přihrávku zachytil před brankou a překonal překvapeného gólmana Jeana-Sebastiana Giguera. Gól padl jen deset sekund poté, co si vzal trenér Toronta Ron Wilson oddechový čas po druhé inkasované brance. "Měl jsem v tu chvíli chuť odejít," přiznal kouč Toronta. "Byl to vůbec divný zápas. Jsem rád, že jsme ho vyhráli. Snad jsme tím překonali krizi a využijeme psychické povzbuzení i v dalších zápasech," dodal.

Jeho protějšek Barry Trotz se na své svěřence po utkání pořádně zlobil, že nevyužili situace, v jaké se soupeř nacházel. "My jsme je dostali do hry tím, že jsme se nechali neustále vylučovat. Kdy se poučíme? Soupeř byl dole, byl na podlaze a lapal po čerstvém dechu, a my jsme je nechali se z toho dostat. Přestaneme hrát, bruslit, a z toho pak plynuly fauly a vyloučení. Zasloužili jsme si to."

Dallas překonal Anaheim, pomohl mu první evropský sudí

Úterní zápasy přály také hokejistům z Dallasu. V jejich případě rozhodoval švédský sudí Marcus Vinnerborg. Ten se tak stal prvním evropským rozhodčím, který pískal zápas NHL. A při své premiéře musel využít i služeb videa, když si ve třetí třetině za stavu 1:1 nebyl jistý, zda puk z hole Brada Richardse prošel brankovou čarou. Nakonec po poradě gól uznal. A jednalo se o vítězný zásah, díky němuž Dallas porazil Anaheim 2:1.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články