Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plekanec na MS přijede a stihne nastoupit už proti Kanadě

Praha - Na zítřejší semifinále mistrovství světa proti Kanadě dorazí Tomáš Plekanec. Opora Montrealu už by měla být na cestě do Prahy a její příjezd potvrdil i trenér Vladimír Růžička. "Dres s Plekancovým jménem je už připraven," potvrdila reportérka Hana Ježková při odpoledním rozbruslení národního týmu v O2 areně.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Přiletí, chci, aby zítra hrál. Včera jsem ho oslovil a dopadlo to," uvedl Růžička. "Bude to pro něj těžké, ale je to hráč, který nám může pomoci," řekl Růžička, který si stále nechával jedno volné místo na soupisce. "Je to hodně klíčový hráč. Máme před sebou zápasy o medaile. Chtěl jsem ho celé mistrovství světa," dodal Růžička.

Plekanec by se měl připojit do formace s Jaromírem Jágrem. "Do lajny s ním počítám asi k Jardovi," potvrdil trenér reprezentace. "Nechci moc měnit stávající složení, protože přesilovky nám jdou. Uvidíme ale v zápase. Řekneme si sestavu a za osm minut je jiná," dodal Růžička.

O možnosti, že se Plekanec připojí k reprezentaci, se spekulovalo od chvíle, co Montreal vypadl ve druhém kole play-off NHL s Tampou. I proto kouč Vladimír Růžička nezaplnil poslední volné místo na české soupisce.

Vzhledem k tomu, že pro kladenského odchovance skončila klubová sezona v noci na středu evropského času, nemohl Plekanec do Prahy přiletět dříve. V Montrealu čekal, zda čeští hokejisté zvládnou čtvrtfinálový duel proti Finsku. V české kabině však již měl připravený dres se jmenovkou.

Plekanec nebude jedinou posilou jednoho ze semifinalistů letošního mistrovství světa. Do Prahy již míří ruská hvězda Alexandr Ovečkin, jehož Washington Capitals podlehli v semifinále konferencí New Yorku Rangers.

Zdroj
ČT sport, ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články