Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Philadelphia porazila Pittsburgh, Jágr si zahraje čtvrtfinále

Philadelphia - Hokejisté Philadelphie vyhráli šestý zápas úvodního kola play-off NHL nad Pittsburghem 5:1 a postoupili do čtvrtfinále. Dvěma asistencemi se na postupové výhře podílel český útočník Jakub Voráček. Z postupu se dnes radovali i Jaromír Jágr a Pavel Kubina. Naopak s play-off se loučí pittsburghský obránce Zbyněk Michálek, jenž by mohl posílit českou reprezentaci.

Philadelphia vedla už 3:0 na zápasy, ale Penguins zabojovali a dnes se snažili o vyrovnání série. Jenže nezvládli vstup do zápasu. Už po 32 sekundách se prosadil Claude Giroux a potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče play-off.

Ještě v první třetině pak Voráček při přesilovce zakombinoval s Girouxem a Scott Hartnell zvýšil na 2:0. A když ve 26. minutě zvýšil Erik Gustafsson po další Girouxově asistenci na 3:0, začínalo se ve Philadelphii slavit.

Jiskřičku naděje vykřesal pro Pittsburgh v 29. minutě Jevgenij Malkin snížením v přesilové hře, ale necelou minutu nato našel Voráček Dannyho Briera a ten definitivně rozhodl. Výhru Flyers ještě v posledních sekundách pečetil při power play hostů Brayden Schenn.

Oba týmy se shodly, že Philadelhia postoupila především zásluhou Girouxe. "Byl to nejlepší hráč na ledě," připustil obránce Tučňáků Brooks Orpik. Podle trenéra Flyers Petera Lavioletta je Giroux momentálně nejlepší na světě. "Dnes byl znovu neskutečný. Když váš nejlepší hráč zahraje takhle, je to vždy mnohem jednoduší. Dovedl nás do čtvrtfinále," řekl Laviolette na adresu útočníka, který měl asistenci 1+2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články