Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubický Hyka ukončil v Kladně gólový půst. Hattrick jsem měl v hlavě, ale hlavní je výhra, říká

Po šestizápasovém gólovém půstu se dočkal útočník Tomáš Hyka protržení smůly a k vítězství na ledě Kladna 6:2 pomohl hned hattrickem. Třígólový zápas v domácí nejvyšší soutěži prožil třicetiletý odchovanec Mladé Boleslavi potřetí. Radost měl ale především z výhry. Dynamo zabralo po dvou porážkách a vrátilo se do čela tabulky před Litvínov.

Tomáš Hyka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jsem rád, že to tam konečně spadlo," řekl Hyka. Přiznal, že po dvou trefách myslel i na hattrick, který dovršil 72 sekund před koncem při power-play do prázdné branky.

"Měl jsem to trošku v hlavě, ale upřímně je to úplně jedno, kdo ty góly dal. Vyšlo to na mě, další zápas to může být někdo jiný. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli."

Poprvé se radoval v závěru první třetiny, kdy v přesilové hře za gólmana Landona Bowa usměrnil přihrávku Lukáše Sedláka a otevřel skóre.

Ve 44. minutě opět po Sedlákově nabídce zpoza branky prostřelil kladenského gólmana, puk ale zůstal ležet před brankovou čárou, než si jej za ni srazil Bow.

"Tlačil jsem to tam očima. Měl to někde za sebou a kopnul si do toho, takže troška štěstíčka," usmíval se Hyka.

Dynamo díky dvěma využitým přesilovým hrám vedlo 2:0, ale Rytíři také zužitkovali dvě početní výhody a vyrovnali.

"Je to pro nás důležité vítězství. Ve druhé třetině jsme měli trošku zbytečné fauly, já jsem to jedním takovým načal a dostali jsme je do zápasu. Zkušený tým se z toho ale oklepe, my jsme to udělali a zaslouženě vyhráli," podotkl Hyka.

Závěrečnou část Dynamo ovládlo 4:0. "Řekli jsme si, že musíme hrát to, co máme. Věděli jsme, že mají silný a zkušený tým. Třetí třetinu jsme zvládli a zaslouženě jsme vyhráli," pochvaloval si Hyka.

Očekával v Kladně náročnou bitvu. "Kladno je těžký soupeř, bodovalo sedmkrát za sebou, tak jsme věděli, že to bude náročné," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články