Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pardubice zvládly domácí duel s Olomoucí a jsou v elitní desítce

Pardubice o své místo pro předkolo play-off bojují velmi tvrdě. Na domácím ledě porazily soupeře z Olomouce 2:1 a přisvojily si místo v nejlepší desítce. K vítězství týmu z východu Čech pomohly branky Tomáše Vondráčka a Petra Sýkory, do prázdné branky se v závěru trefil ještě Tomáš Mojžíš. Za hosty jen snižoval Petr Strapáč. 

Utkání Pardubice - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

K prvnímu utkání v novém roce 2018 dorazila do pardubické Tipsport areny jedna z nejhorších diváckých návštěv za poslední dobu. Dynamo už po minutě získalo přesilovku, ovšem neprosadilo se. Stejnou možnost následně promarnila i Olomouc, a ta navíc inkasovala, když samostatný únik proměnil Vondráček, který se v extralize trefil poprvé od 29. září.

Hosté byli v první části střelecky aktivnější, nicméně větší šanci si nenachystali ani při další výhodě. V početní převaze naopak zahrozily Pardubice a Treilleho pokus neměl do branky daleko.

Druhá část byla pro diváky o mnoho záživnější. Olomouc nastoupila aktivně a Kacetl rychle připisoval další zákroky. Gól ale opět slavilo Dynamo. Rolinek vylákal Konráda z branky a jeho akci dokončil střelou do prázdné branky Petr Sýkora. Chvíli nato mohl v oslabení srovnat Knotek, po krásné kličce však jeho střele chyběly centimetry.

Hodně rušná byla 32. minuta: Petr Sýkora nejprve nedotáhl pěknou akci celého útoku, a tak na druhou stranu vyrazili hosté a Strapáč se krásně trefil z mezikruží pod horní tyč. Mora poté usilovala i o vyrovnání a dokázala soupeře uzamknout u Kacetlovy branky, další gól ale do pauzy nestihla.

Olomouc byla nebezpečná i ve třetí části, avšak scházela branka. Těsný náskok Dynama nesmazala ani šance Jergla, ani tvrdá střela Strapáče při přesilovce. Klid Pardubicím mohl zařídit Bojko, jenže zblízka trefil Konráda. Mora následně nevyužila zkrácenou přesilovou hru a v ofenzivě jí docházel dech. Definitivní rozuzlení zápasu zařídil střelou do opuštěné branky při power play hostů Mojžíš.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Vondráček (Wishart, S. Treille), 27. P. Sýkora (Rolinek, Marosz), 59. Mojžíš - 32. Strapáč (Eberle). Rozhodčí: Roman Svododa, Hodek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 6155.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Vondráček, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Staněk, Rutar, Houdek, Dujsík, Čáp - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Mráz, Sundher, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Miloš Holaň (Pardubice): "Za poslední dva dny jsme celkem radikálně změnili systém hry. Musím hráče pochválit, že až na malé chyby ho dodržovali. Povedl se nám začátek a vedli jsme o jeden gól, což jsme chtěli, protože Olomouc je houževnatý tým, který hraje 60 minut. Přidali jsme další branku, mohli jsme dát i třetí, ale neproměnili jsme samostatný nájezd a přesilovku. Poté jsme sice inkasovali, ale díky zodpovědnému a zarputilému výkonu a skvělému Kacetlovi jsme tři body uhájili."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Domácím vyšel úvod a dostali se do dvoubrankového vedení. Od druhého inkasovaného gólu jsme přidali, podařilo se nám vytvořit si šance a snížili jsme, ale bohužel víc než na jeden gól jsme síly neměli, takže domácí zvítězili zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články