Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Extraliga načíná nový rok. Pardubice chtějí poprvé v sezoně porazit Olomouc

Souboj druhých Vítkovic se suverénně vedoucí Plzní okoření rozjezd extraligy do nového kalendářního roku. V kompletním 36. kole je na programu i v pořadí třetí repríza posledního finále mezi mistrovským Brnem a Libercem. Pardubice se pokusí poprvé v sezoně zdolat Olomouc, s níž Dynamo dvakrát ztratilo prodloužení. Přímý přenos utkání Pardubice – Olomouc sledujte od 17:20 v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Oslabená Olomouc chce prodloužit sérii výher nad Pardubicemi

Pardubice – Olomouc (17:20)

Hanáci se proti Pardubicím pyšní sérií už pěti výher. Na východ Čech cestují i s útočníkem Zbyňkem Irglem, jenž přišel výměnou za Romana Vlacha na měsíční hostování z Třince.

Hanáky však kosí zranění a nemoci. "Musíme se s tím popasovat. Ideální to není, ale i v nekompletním složení jsme ukázali, že hrát hokej dovedeme," řekl olomoucký trenér Zdeněk Moták.

"Jde o tým poctivých hráčů, kteří hrají jednoduchý systém a zatím jim to vychází. Možná i proto se k nim občas přiklání i štěstí a vyhrají 1:0. Je před námi klíčový měsíc pro celou sezonu, měli jsme proto i pohovory s hráči. Musíme hrát o každý metr ledu na maximum a tlačit se do brány," nabádal kouč Pardubic Miloš Holaň.

Utkání Vítkovice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

Vítkovice – Plzeň (17:30)

I když Vítkovice před Silvestrem přišly o šňůru devíti výher, kterou vyrovnaly klubový rekord, z extraligových mužstev jsou týmem s jednoznačně nejlepší aktuální formou. Zápas s Plzní by měl být ozdobou kola.

"Plzeň je lídr, výborně hrající, silně ofenzivní, ale i výborný v defenzivě. Aktuálně je to největší ligový favorit. Podle toho k zápasu chceme přistoupit," řekl trenér Vítkovic Pavel Trnka.

"Vítkovice jsou ve skvělé formě, i naposledy proti Brnu hrály výborně, jen neproměňovaly šance. Nás pak právě Brno v pátek čeká, takže náš tým tyto zápasy určitě dobře prověří. Hlavně ztráta vedení 5:2 v Chomutově nebyla dobrá, ale něco jsme si k tomu řekli, naposledy s Jihlavou jsme obstáli, tak snad to bude takto pokračovat," přál si asistent trenéra Ladislav Čihák.

Ilustrační foto

Chomutov – Hradec Králové (17:30)

Piráti půjdou do utkání proti Hradci Králové se sérií tří výher. "Chceme na ty dobré výkony navázat a samozřejmě bychom rádi drželi postavení v desítce. Musíme hlavně zabrat doma. Proti Hradci je třeba hrát trpělivě a disciplinovaně, nepouštět je do přesilovek a eliminovat útočníky, jako jsou Jarda Bednář s Radkem Smoleňákem," nastínil možnou cestu k úspěchu asistent trenéra Jan Šťastný.

Královéhradečtí se v extralize představí poprvé od 22. prosince, kdy doma podlehli Olomouci 2:5. Svátky si zpestřili účastí na Spengler Cupu.

"Vloni jsme měli nějaká hluchá místa, ale po Spengler Cupu jsme se zvedli a závěr sezony jsme měli parádní. Nemůžu najít žádné negativum a doufám, že letos to bude podobně úspěšné jako vloni," věřil zkušený útočník Jaroslav Bednář, že účast v Davosu bude pro tým i tentokrát přínosem.

Ilustrační foto

Mladá Boleslav – Zlín (17:30)

Bruslaři ve dvou posledních utkáních nebodovali a dali v nich jediný gól. Středočechům by se proto velmi hodilo pokračovat v trendu této sezony, kdy Zlín porazili v obou dosavadních setkáních 4:1 a 6:1. Berani se ale po dvou zápasech bez bodového zisku psychicky zvedli po výhře 1:0 v minulém kole v Třinci.

"Zlepšili jsme defenzivu, což dokladuje jen jeden inkasovaný gól ve dvou zápasech. Velký podíl na výsledku má i brankář Kašík. Výhra nás zdravě nakopla. Věřím, že v Boleslavi odvedeme podobně bojovný výkon. Potřebujeme v boji o střed tabulky bodovat," uvedl trenér Zlína Robert Svoboda.

Ilustrační foto

Jihlava – Litvínov (17:30)

Dukla šest zápasů po sobě prohrála a získala v této sérii pouze dva body. Na tříbodové vítězství už čeká nováček extraligy osm zápasů a na chvostu tabulky ztrácí na předposlední Litvínov už devět bodů. Právě Chemici nyní na Vysočinu zavítají.

"Z proher se snažíme otřepat. Potřebujeme už vyhrát, aby naše ztráta na soupeře před námi nenarůstala. Pokud chceme uspět, musíme se vyvarovat hrubých chyb," řekl trenér Jihlavy Petr Vlk.

Ilustrační foto

Brno – Liberec (18:00)

Kometa se na přelomu roku po sérii nevýrazných výsledků vrátila do herní pohody. Vyhrála třikrát po sobě a v posledních dvou duelech neinkasovala.

"Těší mě, že jsme začali hrát zodpovědně. Naše hra se blíží parametrům ze závěru minulé sezony. Potřebujeme jen zvýšit efektivitu. V posledním zápase ve Vítkovicích jsme měli dost šancí, dali jsme ale jen jeden gól. Třeba nám to doma začne padat," řekl trenér Komety Libor Zábranský.

Liberec vstoupí do nového roku sérií tří zápasů venku, po Brně se představí v Jihlavě, která má jako jediná horší bilanci v soupeřových arénách, a Plzni.

"Nebude to vůbec jednoduché. Musíme zlomit tu smůlu na hřištích soupeřů. Vůbec nevím, proč nám to venku nejde, je to tak už od začátku sezony," uvedl útočník Lukáš Krenželok.

Ilustrační foto

Sparta – Třinec (18:30)

Pražané se po třech tříbodových výhrách v závěru roku vyšplhali na sedmou příčku. A polevit nehodlají ani proti Třinci.

"V Olomouci se nám podařilo navázat na předchozí dva úspěšné duely a z mužstva cítím nadšení, které tým potřebuje, aby se zápasy překlápěly k vítězství. Nyní nás čeká další těžké utkání proti silnému soupeři, ale naším cílem jsou samozřejmě tři body. K tomu potřebujeme pokračovat v nastavené cestě z posledních utkání," řekl trenér Jaroslav Nedvěd.

Třinec venku v posledních šesti týdnech pokaždé zabodoval a poslední prohru v řádném čase mu připravila 19. listopadu právě Sparta (1:2). Oceláři jedou do Prahy už s Romanem Vlachem, který přišel na měsíční hostování z Olomouce výměnou za Zbyňka Irgla.

"Sparta zase nabírá formu, ale my se chceme porvat o body, protože dva zápasy doma nám teď bodově nevyšly," řekl kouč Václav Varaďa, jehož výběr čeká na tříbodový výsledek na Spartě od dubna 2015.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články