Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pardubice porazily i Vítkovice a dál vedou tabulku. Utkání rozhodl Tomáš Zohorna

Lídrem extraligové tabulky zůstávají Pardubice. Východočeši porazili v osmém kole soutěže Vítkovice 2:1. Utkání rozhodl svým osmým gólem v sezoně útočník Tomáš Zohorna, dva body si připsali Peter Čerešňák a Robert Kousal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Vítkovice

Domácí se dostali do vedení v 5. minutě, kdy se v přesilové hře prosadil obránce Čerešňák. Zanedlouho hráli početní výhodu i hosté, jenže prosadili se až krátce po vypršení přesilovky. Střelu Marosze z prostoru kruhu ještě vyrazil Will, ale na správném místě dorážel Dej.

Závěr první části ozdobil fair play moment v podání pardubického útočníka Zohorny, který odvolal signalizované vyloučení hráče Vítkovic.

Právě Zohorna vrátil Pardubicím vedení, když se ve 22. minutě sám dostal od mantinelu až před brankáře Stezku a skóroval. Hosté mohli opět rychle odpovědět, střelu Lakatoše v přesilovce ale skvěle chytil gólman Will.

Oproti první třetině měli tentokrát více střel na branku hráči Vítkovic, ale Will neinkasoval. Ve vlastním oslabení mohl na druhé straně opět skórovat Zohorna, trefil ale jen tyč.

V úvodu třetí třetiny nevyužily Vítkovice další přesilovku, po jejím konci opět zněla branková konstrukce za Stezkou, tentokrát po střele Pauloviče.

Pokračoval vyrovnaný zápas, k dalšímu gólu nevedl ani pardubický zámek v početní výhodě, o chvíli později nebezpečně zakončoval Radil. V útočném pásmu se s blížícím se koncem usadili Vítkovičtí. Poslední dvě minuty navíc hráli s šesti hráči bez brankáře, ale vyrovnat již nedokázali.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Čerešňák (R. Kousal), 22. T. Zohorna (R. Kousal, Čerešňák) - 9. Dej (Marosz, Raskob). Rozhodčí: Mrkva, Stano - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7478.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, A. Musil, Říčka - Paulovič, Poulíček, Koffer - Matýs, Rákos, Urban. Trenér: Rulík.

Vítkovice: Stezka - Prčík, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, Stehlík - Lakatoš, Marosz, Kalus - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Dej, Krieger, Roberts Bukarts - Šlahař, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články