Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice nepřipustily problémy a vyřídily České Budějovice

Dosud v základní hrací době neporažené Pardubice přivítaly Motor České Budějovice, který se po výborném začátku soutěže začal zadrhávat a poslední tři zápasy prohrál. A ani v Pardubicích se nechytil. Domácí měli stále víc ze hry, tlačili se před branku hostů a tam se dokázali prosazovat a bylo z toho jasné vítězství 6:1. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Č. Budějovice

První souboj Dynama a Motoru od čtvrtfinálové série v předchozím ročníku začal lépe pro hosty z jihu Čech. Již po 102 vteřinách se ujali vedení, když obránce Hovorka vracel před pardubickou branku puk, který se odrazil od domácího hráče za brankáře Willa.

Potom Východočeši ustáli oslabení a vzápětí se radovali z vyrovnání. Střelu Zohorny ještě zastavila tyčka, ale s pohotovou dorážkou přispěchal Kousal. Ještě v první třetině nevyzrál na Hrachovinu Říčka, na straně Motoru zase dvakrát nebezpečně zakončoval Valský.

Ve druhém dějství si vypracovali náskok pardubičtí hokejisté, kteří svou aktivitu vyjádřili střeleckou převahou. Ve 28. minutě přihrál Poulíček do jízdy Paulovičovi a ten z prostoru kruhu prostřelil Hrachovinu.

Po minutě a půl a dalším pardubickém závaru pak vystřelil od modré čáry Dvořák a opět překonal brankáře Jihočechů. To byl signál pro výměnu brankářů a Hrachovinu nahradil Strmeň. Snížit mohl Pech, ale Willa zblízka nepřekonal. Na opačné straně se samostatnou akcí blýskl Radil, chybělo jen gólové zakončení.

Další góly přidali Pardubičtí ve třetí třetině, hned v úvodu se ujala střela Zohorny. Ve 46. minutě potom dojel za pukem Kousal a předložil před branku ideální nahrávku pro Radila, který vstřelil svůj první gól po návratu do české extraligy. V 54. minutě si najel mezi kruhy Poulíček a vstřelil šestou branku Pardubic.

HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. R. Kousal (T. Zohorna, T. Dvořák), 28. Paulovič (Poulíček), 29. T. Dvořák (T. Zohorna, Radil), 41. T. Zohorna (Radil, R. Kousal), 46. Radil (R. Kousal), 54. Poulíček (Košťálek, Paulovič) - 2. Hovorka. Rozhodčí: Hribik, Horák - Klouček, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8061.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, A. Musil, Říčka - Paulovič, Poulíček, Koffer - Matýs, Rákos, T. Urban. Trenér: R. Rulík.

České Budějovice: Hrachovina (29. Strmeň) - Vráblík, Štencel, Hovorka, P. Marcel, J. Šedivý, Bindulis, Kachyňa - Karabáček, Koláček, F. Přikryl - Valský, M. Hanzl, Strnad - Gulaš, Pech, Dzierkals - V. Tomeček, M. Toman, Z. Doležal. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články