Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olomouci se venku daří, Kohouti vezou tři body z Vítkovic

O úspěchu Olomouce ve Vítkovicích rozhodl krátce po polovině utkání svou první trefou v aktuální sezoně obránce Tomáš Dujsík, který bleskově zareagoval na vyrovnání domácího Werbika. Kohouti vyhráli i druhý vzájemný duel sezony, tentokrát 2:1, a z posledních šesti venkovních zápasů popáté dokázali zabodovat.

Utkání Vítkovice - Olomouc
zdroj: ČT4 autor: Jaroslav Ožana

"Podali jsme statečný, bojovný a týmový výkon s maximálním nasazením. Nejen do obrany, ale hráli jsme dobře i v útočné fázi. Musím kluky pochválit," prohlásil olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Domácí po dvou výhrách vstoupili do utkání aktivněji, ale olomoucký brankář Konrád jejich úvodní střelecké pokusy pochytal a jako první pak naopak udeřili Hanáci.

Po nedotažené šanci Koloucha vypíchl Ostřížek puk v útočném pásmu Kalusovi a jeho zpětnou přihrávku pohotově zblízka poslal za Dolejšova záda Tomeček.

Vítkovice restartovaly svou iniciativu ve druhé části, ale minul Pyrochta, v přesilovce se neprosadil ani jejich nejlepší kanonýr Lakatoš a pak na Konráda nevyzrál ani Fridrich.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Olomouc

Skóre vyrovnal až sváteční střelec Werbik, který těsně po polovině utkání doklepl vyražený kotouč po nevyužité příležitosti Dočekala.

Jenže vydřené vyrovnání Ostravany těšilo jen 51 sekund. Nenápadná situace a Dujsíkova rána od modré čáry nad Dolejšovo rameno vrátila prakticky z protiútoku náskok na stranu Olomouce. Pro olomouckého beka to byl první gól sezony.

Hanáci mohli vylepšit svou pozici vzápětí, ale čtyřminutová přesilovka jim příliš nevyšla a nakonec v ní byli blíže gólu domácí, jenže Lakatoš svůj únik nezužitkoval.

"Řekl bych, že jsme si vytvořili neskutečné množství šancí, snad pět samostatných nájezdů, ale možná jsme nevolili správné zakončení anebo to překombinovali a nebyli dostatečně důrazní v předbrankovém prostoru," pokrčil rameny vítkovický trenér Miloš Holaň.

Vítkovice se proti pozorně bránícímu a disciplinovanému soupeři těžko vraceli do tlaku a vyložených šancí.

O to více je mrzel nevyužitý Fridrichův nájezd, který ve 48. minutě kryl Konrád, a na olomouckého gólmana narazil i Mallet.

"Myslím, že jsme byli lepší, měli jsme hodně šancí, hodně střel, ale neproměnili jsme je, což vyústilo v to, že jsme prohráli," řekl vítkovický obránce Filip Pyrochta.

Dvě minuty před koncem se proto domácí ve snaze zachránit alespoň bod uchýlili k power-play, Kohouti však odolali, aniž by před Konrádem řešili nějaký opravdu kritický moment.

"Nebylo to vůbec jednoduché za stavu 1:2 celou třetinu držet, ale odehráli jsme to podle mě parádně a přesně tak, jak jsme si řekli. Vítězství bylo potřeba, konec jsme odehráli dobře a zvítězili," doplnil olomoucký útočník Matěj Tomajko.

HC Vítkovice - HC Olomouc 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Werbik (Dočekal, Fridrich) - 14. V. Tomeček (Ostřížek), 32. Dujsík (M. Tomajko, Gřeš). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 3:1. Bez využití.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Pyrochta, Galvinš, Gewiese, L. Kovář, Koch, od 21. navíc R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, J. Mikyska, Mallet - Fridrich, Werbik, Dočekal. Trenér: Holaň.

Olomouc: Konrád - Dujsík, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, A. Rutar, Valenta - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - V. Tomeček, Kolouch, Ostřížek - Bambula, Mácha, Burian - M. Tomajko, Handl, Gřeš. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články