Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Oceláři smetli šesti góly Hradec, Štěpánek vychytal první nulu v sezoně

Třinec přehrál ve 45. kole extraligy Hradec Králové jasně 6:0 a posunul se na třetí místo o skóre před Spartu. Slezané položili základ svému vysokému vítězství v první třetině, ve které třikrát skórovali. Hradec ani podruhé v sezoně na ledě Třince neskóroval, brankář Ocelářů Jakub Štěpánek vychytal první čisté konto v sezoně.

Utkání Třinec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Hradec utrpěl nejhorší prohru v ročníku, dveře do jeho kabiny zůstaly po zápase zhruba dvacet minut zavřené.

"Něco nám k tomu (trenér Růžička) řekl, ale my hráči v kabině víme, jak jsme hráli. Skóre je ještě milosrdné, hráli jsme strašně, s takovou bychom nevyhráli ani jedno utkání. Ani jsme si nezasloužili vstřelit branku, byli jsme ve všem horší," nešetřil kritikou útočník Hradce Jakub Orsava.

Východočeši nastoupili bez brankářské jedničky Mazance i beka Zámorského, ale povzbuzeni minulou výhrou na ledě Sparty a měli první velkou šanci. Perret si bekhendovým blafákem roztáhl Štěpánka, ale minul branku.

Domácí poté udeřili z nenápadné akce: k Ondřeji Kovařčíkovi se odrazil puk a bekhendem ho plácl pod břevno. Hradec následně ustál se štěstím přesilovku soupeře, když Wolski a Růžička trefili tyč.

Wolski přesto brzy zvýšil. U mantinelu vyhrál souboj s Cibulskisem, vybruslil do středu hřiště a prosadil se střelou do horní části branky. Kanadský útočník skóroval po příchodu z KHL podesáté v třináctém utkání.

Hradci patřila další střídání, vytvořil si několik šancí, ale jejich aktivitu uťal třetím gólem Hrňa parádní střelou do víka. Gólman Lukeš jen rozhodil rukama, opět neměl nárok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

Třinec přišel v minulém kole o vedení 2:0, hrozně sehrál právě druhou třetinu. Tentokrát dlouho pozorně bránil, ale ve 32. minutě zapomněl na Koukala.

Zkušený útočník vsadil na bekhendovou kličku se zakončením mezi betony, ale Štěpánek je sklapl včas.

K úžasu všech neskončila gólem ani šance Orsavy, před kterým zívala prázdná branka, ale trefil tyč. "Necítím se teď úplně komfortně, nelepí mi to," řekl Orsava.

Domácí si varování Hradce vzali k srdci. "Udělali jsme ve druhé třetině několik chyb mezi modrýma čarama a jsme rádi, že Štěpec všechno pochytal. Na střídačce jsme si ale řekli, že tam nesmíme ztrácet puky, a zlepšilo se to. Třetí třetinu jsme hráli už jen my," řekl domácí Erik Hrňa.

Už závěr druhé třetiny patřil domácím a Marcinko po výborném pasu Růžičky zvýšil. Oceláři ještě promarnili 49 sekund přesilovky pět na tři.

V závěrečné části neproměnil domácí kapitán Adamský únik. Brzy nato ale využil přesilovou hru Chmielewski, jehož přihrávku si srazil do vlastní branky Šidlík.

Utkání se poté dohrávalo hlavně v útočném pásmu Třince i díky dalším dvěma početním výhodám.

Štěpánek tak bez problémů uhájil čisté konto, navíc Adamský z dalšího brejku ještě podtrhl druhou nejvyšší domácí výhru Ocelářů v sezoně.

"Kluci odvedli perfektní práci, jak vepředu, tak vzadu. I ten výsledek tomu nasvědčuje. Až na pár výjimek jsme je ubránili," řekl spokojeně Štěpánek.

Hostující trenér Vladimír Růžička podotkl, že utkání prohospodařili v první třetině. "To bylo víceméně po zápase," řekl.

"Další věcí je, že minule doma prohráli a bylo vidět, jak jsou na utkání nažhaveni. Prohrávali jsme osobní souboje a to rozhodovalo. Byli jsme v osobních soubojích vždycky druzí, vyjížděli z toho do šancí. A to jich ještě hodně pochytal brankář Lukeš," uznal.

Oceláři Třinec - Hradec Králové 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. O. Kovařčík (M. Stránský, Kundrátek), 11. Wolski (Gernát), 15. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 37. Marcinko (M. Růžička, M. Stránský), 50. Chmielewski (Kundrátek), 60. Adamský (Galvinš, Marcinko). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 2:7, navíc Perret (Hr. Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4367.

Třinec: Štěpánek - Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček - M. Růžička, P. Vrána, Wolski - Chmielewski, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, Žejdl - Orsava, Lev, Chalupa - Jergl, Klíma, Perret - Kubík, Koukal, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička st. a T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články