Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Obránce Zábranský míří do Finska, hrát bude za Jukurit Mikkeli

Z extraligy do Finska míří hokejový obránce Libor Zábranský. V příští sezoně bude hrát v klubu Jukurit Mikkeli. Dvacetiletý hokejista, který v této sezoně hostoval z Komety Brno v Karlových Varech, na severu Evropy podepsal dvouletou smlouvu.

Kapitán dvacítky Libor Zábranský
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Bývalý kapitán juniorské reprezentace se loni vrátil do Evropy po třech sezonách, které strávil v zámoří. Nezamířil ale do mateřské Komety, kterou vlastní jeho otec, ale hrál za Karlovy Vary. V dresu Energie nasbíral v 51 zápasech základní části extraligy 14 bodů za sedm branek a stejný počet asistencí. Ve čtyřech utkání play-off se neprosadil.

Do Jukuritu si Zábranského vybral nový trenér a hvězda finského hokeje Olli Jokinen. "Je mi ctí hrát za klub s takovou historií. Vždy jsem chtěl působit ve Finsku a už se nemohu dočkat, až do Mikkeli přijedu. Věřím, že příští sezonu dokážeme velké věci," uvedl na webu svého nového klubu Zábranský, který se chystá se seniorskou reprezentací na přípravné zápasy před MS proti Rakousku.

V téhle sezoně oblékali dres předposledního týmu finské soutěže obránce Jakub Galvas a útočník Šimon Stránský. Oba by měli mít smlouvu i na příští sezonu, Galvas se však zřejmě bude snažit prosadit v zámoří, kde jej draftovalo Chicago.

Je nám líto, video expirovalo.
Galvas a Stránský doplnili hokejovou reprezentaci
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články