Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Obránce Čáslava končí v reprezentaci

Praha - Obránce Petr Čáslava končí v hokejové reprezentaci. Pětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se s národním týmem rozloučil čtvrtým místem na letošním světovém šampionátu. "Když chcete hrát na světové úrovni, měli byste působit v cizině. Skok z extraligy je obrovský. Není jednoduché se pak přizpůsobit takovému hokeji. Podle toho se i zařídím," uvedl Čáslava, jehož počet reprezentačních startů se tak zastaví na čísle 201. Čáslava se tento týden připojil k přípravě extraligových Pardubic. Doposud trénoval individuálně a odpočíval po náročné sezoně, která pro něj skončila v polovině května.

Petr Čáslava
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Dopředu jsem o tom nepřemýšlel. Ale pokud jste soudný, poznáte, že ostatní hráči jsou rychlejší, vy sám potřebujete na regeneraci najednou mnohem víc času. A opravdu se do rychlíku s názvem mistrovství světa skáče z české extraligy hodně obtížně. Možná, že ještě do nějaké Euro Hockey Tour by to šlo, nějaký přátelák dáte. Ale mistrovství je úplně jiný level," podotkl.

Účastník osmi světových šampionátů, který má ve sbírce vedle zlata z roku 2010 i bronzové medaile z dalších dvou let, zdůraznil, že věk se nedá zastavit. "Jsou tam noví mladí kluci, kteří musejí jezdit. Je tam Nakli (Jakub Nakládal), Količ (Jan Kolář). Je ovšem špatné, když vám nepřijedou všichni hráči z Evropy. Obehraných hráčů v produktivním věku 25 až 32 let máme málo," řekl.

Zdroj
ČTK, Deník, MF Dnes

Hlavní zprávy

Nejčtenější články