Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Židlický odchází do Detroitu, Neuvirth si zachytá za Islanders

New York - Po Jaromíru Jágrovi opouští New Jersey další česká hvězda. Obránce Marek Židlický odchází do Detroitu. Obránce Radko Gudas, který je momentálně zraněný, se stěhuje z týmu Tampa Bay do Philadelphie. Lightning za českého beka získali beka Braydona Coburna a práva výběru v prvním a třetím kole draftu. Zbyněk Michálek se stal novou posilou týmu St. Louis. Gólman Michal Neuvirth se stěhuje z nejhoršího týmu NHL Buffala do New York Islanders, který je na špičce Východní konference.

Marek Židlický
zdroj: AP autor: Mel Evans

Devils za osmatřicetiletého Židlického, mistra světa z Vídně z roku 2005, získali právo výběru ve třetím kole draftu v příštím roce. Pokud by Red Wings postoupili letos do finále Stanleyova poháru, přepustili by místo toho New Jersey svou pozici už ve druhém kole.

Židlickému končí po sezoně roční smlouva i s bonusem na čtyři miliony dolarů a může se stát v červenci nechráněným volným hráčem. V New Jersey působil od konce února 2012, kdy jej klub z Newarku získal z Minnesoty Wild.

V této sezoně si Židlický připsal v 63 zápasech 23 bodů za čtyři branky a 19 asistencí. Před třemi roky si kladenský odchovanec zahrál s Devils finále Stanleyova poháru. New Jersey aktuálně ztrácí na 12. místě Východní konference na osmý Boston devět bodů. Detroit má naopak na páté pozici před devátou Floridou náskok 12 bodů.

Neuvirth zase na poslední chvíli

Ostrované získali Neuvirtha výměnou za gólmana Chada Johnsona a výběr ve třetím kole letošního draftu. Loni měnil šestadvacetiletý odchovanec Ústí nad Labem také dres těsně před uzávěrkou přestupů, když jej Sabres získali z Washingtonu.

Sport
zdroj: ČT4

Neuvirth v této sezoně odchytal v NHL 27 utkání s průměrem 2,99 branky na zápas a s úspěšností zákroků 91,8 procenta. Do pozice jedničky Sabres se dostal před třemi týdny, kdy Buffalo vyměnilo švédského gólmana Jhonase Enrotha do Dallasu za Anderse Lindbäcka. V posledních třech zápasech byl Neuvirth pokaždé zařazen mezi hvězdy, z toho dvakrát byl první a jednou třetí. V týmu Islanders je jedničkou slovenský gólman Jaroslav Halák.

Gudas stále na marodce

Čtyřiadvacetiletý Gudas se v dresu Flyers po boku českého útočníka Jakuba Voráčka zřejmě v této sezoně nepředstaví. Účastník Olympijských her v Soči se v lednu podrobil operaci pravého kolena a měl by být mimo hru asi čtyři měsíce. Zatímco Tampa je v tabulce Východní konference NHL čtvrtá a v play-off by neměla chybět, Philadelphia je desátá se ztrátou šesti bodů na osmé místo. Flyers tak nemají jistotu, že si o pohár zahrají.

Sport
zdroj: ČT4

Syn bývalého reprezentanta Lea Gudase v této sezoně nasbíral v 31 zápasech pět bodů za dvě branky a tři asistence. Celkem má na kontě v NHL 126 utkání a 32 bodů za sedm branek a 25 přihrávek. Připsal si také 224 trestných minut. Ve třech duelech play-off zaznamenal jednu asistenci.

Jak dopadne Erat?

Michálek si v této sezoně připsal v 53 zápasech osm bodů za dvě branky a šest asistencí. V Arizoně (dříve Phoenixu) strávil odchovanec Jindřichova Hradce převážnou část zámořské kariéry. Phoenix jej získal v létě 2005 z Minnesoty Wild, po pěti letech sice Michálek odešel, ale po dvou letech strávených v Pittsburghu se opět do Arizony vrátil. Celkem má starší bratr útočníka Ottawy Milana Michálka v NHL na kontě 696 zápasů a nasbíral 167 bodů za 38 branek a 129 asistencí. Ve 20 duelech play-off zaznamenal čtyři asistence. V NHL nebyl draftován a v roce 2001 podepsal s Minnesotou smlouvu jako volný hráč.

Zbyněk Michálek
zdroj: ČTK autor: Koller Jan

Zatímco Arizona je v Západní konferenci předposlední bez šancí na play-off, St. Louis je s 85 body čtvrtým nejlepším týmem soutěže. Arizona obměňuje tým a dres by podle spekulací mohl změnit i český útočník Martin Erat. Tomu rovněž končí smlouva a Coyotes by jej také mohli ztratit bez náhrady. Coyotes za Michálka získali devatenáctiletého ruského útočníka Maxima Letunova, který hraje v USHL za Youngstown, Blues navíc získali od Arizony i právo výběru ve třetím kole letošního draftu.

St. Louis také získalo zkušeného finského centra Olliho Jokinena z Toronta za švédského útočníka Joakima Lindströma a výběr v šestém kole draftu v příštím roce. Jokinen přitom do Toronta přišel teprve před dvěma týdny z Nashvillu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články