Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sekáč se stěhuje z Montrealu do Anaheimu

Anaheim (USA) Útočník Jiří Sekáč byl vyměněn z Montrealu do Anaheimu. Opačným směrem putoval forvard Devante Smith-Pelly. Dvaadvacetiletý Sekáč, který v této sezoně v NHL debutuje, podepsal s Canadiens loni v červenci jako volný hráč dvouletou smlouvu.

Jiří Sekáč
zdroj: Isifa/Getty Images

"Dozvěděl jsem se tu zprávu, když jsem se probudil. Byl to docela šok, ale dívám se dopředu a těším se, až se připojím k Ducks," řekl Sekáč. "Chtěl bych poděkovat organizaci Canadiens, mým spoluhráčům a všem fanouškům, že se o mě všichni starali jako rodina ode dne, kdy jsem přicestoval do Montrealu," napsal hokejista.

Sekáč si připsal v 50 zápasech za Montreal 16 bodů za sedm branek a devět asistencí. V lednu se také představil v dovednostních soutěžích na Utkání hvězd NHL v Columbusu, kam byl dodatečně nominován mezi nováčky. Na ledě trávil v dresu Canadiens v průměru 13:48 minuty. Minulý týden se dvakrát nevešel do sestavy Montrealu, ale v posledních třech duelech opět hrál.

Sekáč v NHL nebyl draftován, v zámoří však strávil dva roky v letech 2009 až 2011 v juniorské lize OHL v Peterborough a v USHL v Youngstownu. Pak hrál v Popradu za Lva KHL a také MHL za Tatranské Vlky. V sezoně 2012/13 nastupoval v KHL za pražského Lva a byl také na hostování v extralize ve Spartě. V minulém ročníku zazářil, představil se i na mistrovství světa v Minsku a upoutal skauty NHL. Z osmi nabídek si vybral Montreal a uzavřel dvouletou smlouvu.

V uplynulé sezoně v KHL nasbíral v 68 zápasech včetně play off 36 bodů za 12 branek a 24 asistencí. Celkem v KHL za tři sezony zaznamenal ve 133 duelech včetně play off 47 bodů za 14 přesných zásahů a 33 přihrávek. Na mistrovství světa v Minsku vstřelil v deseti zápasech dva góly.

Stejně starý Smith-Pelly v tomto ročníku zaznamenal v 54 utkáních 17 bodů za pět gólů a 12 přihrávek. Celkem má na kontě v NHL 129 duelů a 40 bodů za 14 branek a 26 asistencí. Ve 12 zápasech play-off vstřelil pět gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články