Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zadina přišel o slepé střevo a s ním nejspíš i o zbytek sezony v NHL

Filip Zadina, který v NHL nastupuje za Detroit, musel na operaci slepého střeva. Kvůli tomu pro něj sezona v NHL skončila a možná přijde i o květnové mistrovství světa.

Filip Zadina
zdroj: Reuters autor: Raj Mehta

O zdravotních problémech českého křídla informoval trenér Jeff Blashill po sobotní prohře 2:7 s Pittsburghem. "Měl zánět slepého střeva a už mu ho vyoperovali. Vše proběhlo dobře, měl by být zcela v pořádku, ale minimálně týden bude mimo," uvedl.

Zadina, jenž se po sezoně stane takzvaným chráněným volným hráčem, kvůli operaci může přijít o start na mistrovství světa. Šampionát ve Finsku odstartuje 13. května.

Česká reprezentace jména posil z NHL oznámí až na konci příštího týdne po skončení základní části. Manažer národního týmu Petr Nedvěd už ale dříve uvedl, že Zadina byl jedním ze zámořských hráčů, s nimiž se domluvil.

Dvaadvacetiletý Zadina v probíhajícím ročníku za Detroit, který je již bez šance na play-off, odehrál 74 zápasů s bilancí deset branek a 14 přihrávek. Celkem během čtyř sezon v zámoří nastoupil k 160 utkáním a nasbíral 25 gólů a 36 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články