Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Voráček se za pětibodové představení dočkal chvály, klub ho odměnil speciální helmou

Jakub Voráček prožil v zámoří hvězdný večer. V utkání Philadelphie proti Ottawě se mu poprvé v kariéře podařilo nasbírat pět bodů v NHL, a zaznamenal tak nejproduktivnější zápas během svého působení v zámoří. Výkon českého útočníka ocenil hlavní kouč Flyers Dave Hakstol i vedení klubu, které mu věnovalo lyžařskou helmu. Galapředstavení tahouna Philadelpie si všimli také fanoušci na sociálních sítích, kteří zasypali gratulacemi twitterový účet Flyers.

Jakub Voráček
zdroj: Twitter Philadelphia Flyers

Výhra Flyers 7:4 proběhla v režii Voráčka, který zaznamenal dva góly a tři asistence. Na pětibodový zisk dosáhl český útočník poprvé během jedenáctileté kariéry v zámoří. Třemi nahrávkami ke skalpu Ottawy pomohl také český obránce Radko Gudas. 

Devětadvacetiletý útočník vylepšil svou bilanci v sezoně na osm bodů ze čtyř startů za dvě trefy a šest asistencí a v tabulce produktivity NHL se posunul na čtvrtou příčku. Voráček byl díky svému pětibodovému představení vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "V souboji jeden na jednoho se cítím sebevědomě, celá naše lajna hrála vážně dobře," chválil si Voráček znovuobnovenou spolupráci s Claudem Girouxem a Seanem Couturierem.

Za stavu 6:3 při power-play se po přihrávce Gudase Voráčkovi rýsovala šance na hattrick. Český útočník ale puk "přeposlal" Scottu Laughtonovi, který úspěšně zakončil a připsal si druhou branku v utkání. 

Hráči v oranžovobílých dresech si vylepšili reputaci z předchozího utkání se San José, ve kterém Flyers doma posledhli Žralokům 2:8. Chválou nešetřil po povedném večeru ani kouč Flyers Dave Hakstol. "O negativech tady dnes nebudu mluvit. Tohle byl sakra skvělý druhý zápas ve dvou dnech, v němž jsme se skvěle zvedli po tom předchozím hodně bídném večeru," řekl trenér.

Kladenský odchovanec byl za svůj hvězdný výkon oceněn také klubem, PR oddělení Philadelphie mu věnovalo lyžařskou helmu určenou pro první hvězdu duelu. "Nikdo si ji nezaslouží více než Jakub," uvedl klub na Twitteru. Fotografie na sociální síti spustila lavinu gratulací od fanoušků Flyers z celého světa.

Zdroj
nhl.com, irozhlas.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články