Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vegas je jedinou výhru od druhého finále Stanley Cupu ve své krátké historii

V Dallasu zvítězili 4:0, v sérii vedou 3:0 a hokejisty Vegas tak dělí pouze jedna výhra od druhého finále NHL v šestileté historii klubu. Golden Knights vyhrávali o tři góly už v čase 7:10, navíc byl domácí kapitán Jamie Benn vyloučen po 113 sekundách hry za krosček na pět minut a do konce zápasu. První hvězdou zápasu se stal hostující gólman Adin Hill, který zastavil 34 střel včetně čtyř pokusů Radka Faksy.

Hokejisté Las Vegas
zdroj: ČTK / AP / Tony Gutierrez

Oba předchozí zápasy dospěly až do prodloužení, tentokrát Vegas rozhodl v úvodu. Skóre otevřel ve druhé minutě Jason Marchessault, který po pasu Jacka Eichela zakončoval z levého kruhu do odkryté branky.

Za 42 sekund oslabil domácí Benn. Po kolizi kapitánů upadl ve středním pásmu Mark Stone na led a Benn jej ležícího krosčekoval do oblasti krku. "Myslím si, že nikdo v hale se necítí hůř než on," řekl trenér Dallasu Peter DeBoer. "Je lídrem celou kariéru a jde příkladem všem každý den i mimo led. Teď udělal chybu, cítí se kvůli tomu mizerně. Naštěstí je Mark Stone v pořádku a my musíme žít s následky, které nás dostaly do těžké situace. Nebudu jej ale pranýřovat, to by nepřineslo nic dobrého," doplnil.

Hráči Vegas v dlouhé přesilové hře přidali druhou branku, kterou vstřelil Ivan Barbašev v přečíslení tři na dva. V osmé minutě zvýšil bekhendem William Carrier a Jake Oettinger přenechal místo v brankovišti Scottu Wedgewoodovi. Ten inkasoval ve zbytku zápasu jen z hokejky Alexe Pietrangela, který se prosadil ve 29. minutě v přesilové hře střelou od modré čáry.

"Byli jsme naštvaní, když jsme viděli, co provedli našemu kapitánovi. Ale potrestali jsme je správným způsobem a zvýšili jsme své vedení. Takhle jsme byli nastavení," uvedl trenér Vegas Bruce Cassidy.

Vyšší trest obdržel v závěru druhé třetiny i útočník Dallasu Max Domi. Terčem jeho zákroku se stal Nicolas Hague a za krosček jej rozhodčí vyloučili stejně jako Benna na pět minut a do konce zápasu. Domácí fanoušci následně naházeli na led plastové láhve a jiné předměty, proto rozhodčí poslali oba týmy do kabin a zbylých 21 sekund se dohrálo před startem třetí třetiny.

"Neměl jsem důvod zapojovat se do jakékoli šarvátky," uvedl Hague, jenž přešel na ledě s úsměvem, jak se o hlavu menší Domi po něm sápe. "Daří se nám frustrovat jejich hráče. Nedělá to jen jedna obranná dvojice nebo lajna. Jsou sice určité zápasy, kdy se někteří potkávají na ledě častěji, ale hlavně skvěle bráníme jako tým střední pásmo. Ostatní týmy to frustruje. Taky hrajeme obětavě a drží nás Hill," doplnil Pietrangelo.

Domácím odstoupil už v úvodní třetině Jevgenij Dadonov, a tak dohrávali na devět klasických útočníků. I proto odehrál Faksa osmnáct minut, z toho třetinu času v oslabení, a patřil se čtyřmi střelami k nejaktivnějším hráčům.

"Musíme hrát hlavně hokej," podotkl útočník Dallasu Joe Pavelski. "Potřebujeme se chytit nějakým momentem. Hlavní ale je, aby šlapaly všechny čtyři lajny, jako tomu bylo po celý rok. Pak přijdou i góly a vzroste šance na výhru," dodal.

Finále Západní konference play off NHL – 3. zápas:

Dallas – Vegas 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
Branky: 2. Marchessault, 6. Barbašev, 8. Carrier, 29. Pietrangelo. Střely na branku: 34:16. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Hill, 2. Barbašev, 3. Pietrangelo (všichni Vegas). Stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články