Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Hráči Vegas jsou doma pány, Dallas porazili i podruhé a finále mají blíž

Můj dům, můj hrad. To zatím platí u hokejistů Vegas v semifinálové sérii NHL s Dallasem. Ten na jejich ledě padl i podruhé v prodloužení, tentokrát 2:3 a na zápasy prohrává už 0:2. Teď se ale série stěhuje do Texasu, kde se oba celky střetnou ve středu.

Vegas – Dallas
zdroj: ČTK / AP autor: Sam Morris

Golden Knights dvakrát prohrávali, pokaždé ale dokázali srovnat. Na úvodní branku Heiskanena odpověděl v první třetině v početní výhodě Stone a po Robertsonově přesilovkovém zásahu vyrovnal dvě minuty před koncem Marchessault.

Rovněž druhý zápas série tak zamířil do prodloužení, ve kterém Golden Knights stejně jako v úvodním duelu rychle rozhodli. V úvodním zápase na to potřebovali 95 sekund, tentokrát Vegas zajistil Stone vítězství po 72 sekundách.

Stephenson si sedmý zásah v play-off připsal poté, co do utkání vstoupil dvěma tresty za sekání a krosček. O druhé přestávce si ho kvůli tomu vzal stranou na pohovor trenér Vegas Bruce Cassidy.

"Podobné sekání prostě patří k hokeji. Někdy vás za to potrestají, někdy ne," řekl kouč. "Ale to druhé vyloučení bylo zbytečné, nechal se vyprovokovat. Sám by vám teď přitom řekl, že v play-off se to takhle nedělá. Zapamatujete si soupeře a hrajete dál," dodal.

Podle Cassidyho pohovor zabral a Stephenson hrál ve třetí třetině skvěle. "Dobře napadal, tvořil hru, takže si to zjevně vzal k srdci. Navíc už má něco za sebou a ví, co je potřeba. Hokej je hra o emocích, ale nesmíte se nechat rozhodit," řekl trenér.

Odměnou pro Stephensona byl rozhodující gól. "Byl to můj první gól v prodloužení v play-off. A o takových chvílích jako kluk sníte," přidal devětadvacetiletý Stephenson, který si nechal puk na památku a dá ho synovi, jenž dnes oslaví roční narozeniny.

Série se nyní přesune na další dva zápasy do Dallasu a Stars věří, že sérii doma zdramatizují. Mrzí je však porážky v prodloužení, které si v probíhajícím play-off texaský celek připsal už čtyři.

"Nevím, čím to je," řekl trenér Peter DeBoer. "Ale i tohle patří k play-off. Líbilo se mi, jak jsme hráli, oproti prvnímu zápasu jsme zlepšili spoustu věcí. A myslím, že v prodloužení jsme měli víc šanci než soupeř. Jen je musíme začít proměňovat," prohlásil.

Finále Západní konference play-off NHL – 2. zápas:

Vegas – Dallas 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 – 1:0)

Branky: 11. Stone, 58. Marchessault, 62. Stephenson – 3. Heiskanen, 30. Robertson. Střely na branku: 24:28. Diváci: 18 358. Hvězdy zápasu: 1. Stephenson, 2. Marchessault, 3. Stone. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články