Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bobrovskij vynuloval Carolinu, Florida má finále Stanley Cupu na dosah

Třetí utkání ve finále Východní konference NHL, třetí vítězství. Florida tentokrát udolala Carolinu 1:0 brankou Sama Reinharta v polovině zápasu. Brankář Sergej Bobrovskij kryl 32 střel a poprvé v kariéře udržel v play-off čisté konto. Panthers s českým obráncem Radko Gudasem se i díky němu přiblížili k prvnímu postupu do finále Stanley Cupu od roku 1996, dosáhnout na něj mohou už v noci na čtvrtek.

Brankář Sergej Bobrovskij si užívá ovace fanoušků
zdroj: REUTERS

Poprvé v sérii nemuselo rozhodovat o vítězi prodloužení, přesto diváci na Floridě sledovali napínavou bitvu do posledních sekund. Hostující Hurricanes se snažili zvrátit zápas v závěru při power-play, ale žádnou větší příležitost si nevytvořili.

Jako rozhodující se tak ukázal moment z poloviny druhé třetiny. Reinhart si v pravém kruhu pro vhazování převzal puk, rychle se s ním otočil a prostřelil Frederika Andersena. Asistenci si připsal i nejproduktivnější hráč Panthers a hrdina prvních dvou utkání Matthew Tkachuk.

"Musíme zůstat silní v hlavách a zbytečně nepředbíhat. Stojí proti nám výborný tým, který nám ve zbytku série nedá nic zadarmo. Nebude to nic jednoduchého, čeká nás ještě těžký boj," krotil nadšení Bobrovskij.

Právě ruský gólman je zatím nejdůležitějším článkem dobře fungujícího týmu Panthers. Ve třech zápasech pustil pouze 3 ze 135 střel a v sérii chytá s úspěšností 97,7 procenta. "Není to jen o této sérii, v celém play-off je neuvěřitelný," pochválil Bobrovského útočník Sam Bennett. Zápas však nedohrál zraněný kapitán Floridy Aleksander Barkov.

Carolina v dosavadním průběhu série potvrzuje, že finále konference je pro ni zakleté. Od zisku Stanleyova poháru v roce 2006 se do něj probojovala potřetí a po 11 zápasech má hrozivou bilanci 11 porážek. Na vítězství čeká zatím marně.

Hráče z města Raleigh čeká ve zbytku série složitý úkol. Ztrátu 0:3 na zápasy otočila v historii pouze čtyři mužstva. V roce 1942 se to povedlo ve finále Torontu, ve čtvrtfinále 1975 hráčům NY Islanders, v roce 2010 ve druhém kole Philadelphii a o čtyři roky později v cestě za Stanley Cupem také Los Angeles.

"Je těžké to přijmout, protože jsme ve všech duelech hráli opravdu dobře. Nemohli jsme toho pro vítězství udělat o moc víc. Líbí se mi hra, kterou předvádíme, hrajeme skvěle v obraně, ale nedaří se nám vyzrát na gólmana. Je frustrující prohrávat utkání, v nichž jsme lepším týmem," litoval trenér Hurricanes Rod Brind'Amour.

V ofenzivě zatím tápe i nejproduktivnější hokejista Hurricanes v základní části Martin Nečas. Ve třetím zápase série se neujala ani jedna z jeho dvou střel a podruhé za sebou vyšel bodově naprázdno. Obránce Gudas za 16 minut a 22 sekund na ledě rozdal šest hitů a byl v tomto ohledu opět nejaktivnějším hráčem střetnutí.

Finále Východní konference play-off NHL – 3. zápas:

Florida – Carolina.1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka:
31. Reinhart. Střely na branku: 17:32. Diváci: 19 873. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Reinhart, 3. Bennett (všichni Florida). Stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články