Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Vegas Golden Knights budou 31. klubem NHL

Las Vegas – Co se mohlo dříve zdát jako utopie, stalo se skutečností. Pět měsíců poté, co město Las Vegas v americkém státě Nevada získalo licenci na vstup dalšího klubu do NHL, byly představeny název a logo 31. týmu Národní hokejové ligy. Vegas Golden Knights, tedy Zlatí rytíři, vstoupí do severoamerické soutěže v příští sezoně, v ročníku 2017/2018.

T-Mobile Arena klubu Vegas Golden Knights
zdroj: ČTK/AP autor: John Locher

"Chtěl jsem úspěšný název a úspěšné logo, což se nám podařilo," řekl stručně majitel nového klubu Bill Foley. "Toto logo vyzařuje všechno, na co jsem pyšný a vše, v co věřím, co se týče vzniku klubu a v souvislosti s ním," dodal.

Klubovými barvami Golden Knights budou ocelově šedá, zlatá, červená a černá. Šedá reprezentuje sílu a vytrvalost, zlatá je odkazem na fakt, že Nevada je největším producentem zlata v USA, červená symbolizuje pouštní krajinu s nevadskými kaňony a černá představuje sílu a ostrost.

Jako logo byla vybrána rytířská přilba, ve které je ukryto písmeno V jako Vegas. Vedení klubu uvažovalo i nad jinými názvy klubu jako Černí, Stříbrní či Pouštní Rytíři, případně Noční jestřábi, převážili však Zlatí. A proč byli zvoleni rytíři? "Rytíři jsou ztělesněním válečníků. Jsou týmoví, vždy drží pohromadě, nikdy se nevzdávají. A hokejoví hráči jsou válečníci," vysvětlil volbu Foley.

"Lidé, kteří zde žijí, mluví o Vegas. Říkají, že jsou z Vegas, ne z Las Vegas. Proto se klub jmenuje Vegas Golden Knights," doplnil. "Věděli jsme, že od prvního dne se tady děje něco mimořádného. Podpořilo nás 16 000 lidí, kteří poskytli finanční zálohy na permanentní vstupenky, aniž by měli záruku, že tady klub bude hrát. Dostalo se nám takového mediálního pokrytí, že vše dospělo až k tomuto oznámení, skutečně se tady děje opravdu něco speciálního," dodal generální manažer George McPhee.

Rada guvernérů přijala tým z Las Vegas do NHL letos v červnu za vstupní poplatek 500 milionů dolarů. Zlatí rytíři budou hrát v nové T-Mobile Areně pro 17 500 diváků, jež byla v jižní části slavného bulváru Strip otevřena letos v dubnu. Její výstavba stála 375 milionů dolarů. Na konci června příštího roku si Golden Knights vytvoří hráčský kádr přes rozšiřovací draft, kdy si z každého týmu NHL vyberou po jednom nechráněném hráči.

Zdroj
ČTK, nhl.com, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články