Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Útočník Vrána z Detroitu vstoupil do asistenčního programu NHL

Jakub Vrána vstoupil do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA. Šestadvacetiletý český útočník proto bude do odvolání mimo soupisku Detroitu. Organizace o Vránově zařazení do programu informovaly bez podrobností na webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrána z Detroitu vstoupil do asistenčního programu NHL

Asistenční program byl založen v roce 1996. Hráčům i jejich rodinám pomáhá v případě psychických problémů, závislostí a v dalších záležitostech. V minulosti ho využil například hvězdný brankář Montrealu Carey Price.

Během léčení bude Vrána normálně pobírat od Detroitu plat. Třináctý hráč draftu z roku 2014 s Red Wings před rokem podepsal tříletou smlouvu s příjmem 5,25 milionu dolarů za sezonu.

Vrána zmeškal většinu minulé sezony kvůli zranění a operaci ramena a za Red Wings odehrál jen 26 zápasů. V úvodních dvou utkáních nového ročníku zámořské ligy si připsal gól a asistenci, další duel už kvůli osobním problémům vynechal.

Před loňským příchodem do Detroitu působil ve Washingtonu, se kterým získal v roce 2018 Stanleyův pohár. Celkem dosud v NHL odehrál včetně play-off 361 zápasů s bilancí 101 branek a 94 asistencí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články