Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrána nečekaně zmizel ze soupisky Detroitu. Kaut se do kádru Colorada vrací, Sedlák jej opouští

Jméno Jakuba Vrány překvapivě zmizelo ze soupisky hokejistů Detroitu. Vedení Red Wings k tomu žádné vysvětlení nepodalo. Vrána vynechal z osobních důvodů už poslední zápas Detroitu, v němž tým v pondělí prohrál s Los Angeles 4:5 v prodloužení. Naopak Martin Kaut se po dvou utkáních na farmě vrací na soupisku Colorada, kterou opouští Lukáš Sedlák.

Jakub Vrána
zdroj: Reuters autor: Raj Mehta

V úvodních dvou utkáních nové sezony NHL šestadvacetiletý odchovanec Letňan nastoupil a připsal si gól a asistenci. V Detroitu rozehrál Vrána druhou sezonu. Do klubu přišel loni v dubnu výměnou z Washingtonu, s kterým získal v roce 2018 Stanleyův pohár. V NHL dosud odehrál včetně play-off 361 zápasů s bilancí 101 branek a 94 asistencí.

Martin Kaut se po dvou zápasech na farmě vrátil do kádru Colorada Avalanche. Tým úřadujících šampionů NHL naopak opustil Lukáš Sedlák, kterého vedení nabídlo ostatním klubům. Ze seznamu volných hráčů si ho vybrala Philadelphia.

Třiadvacetiletý Kaut se na farmu do týmu Colorado Eagles přesunul na konci kempu krátce před startem NHL. V nižší AHL nastoupil do dvou zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal asistenci. Nyní by mohl rozšířit bilanci 20 zápasů, které v elitní kanadsko-americké soutěži v předešlých čtyřech sezonách odehrál. Odchovanec Žďáru nad Sázavou zatím v NHL vstřelil dvě branky a přidal asistenci.

O šest let starší Sedlák se do NHL vrátil před sezonou. S Coloradem podepsal roční smlouvu, která mu zaručuje příjem 800 tisíc dolarů. Pokud by si ho z listiny volných hráčů během 24 hodin nikdo nevybral, zamířil by na farmu, kde by bral o 300 tisíc dolarů méně. Sedlák za Avalanche odehrál tři utkání a bodově se neprosadil. V létě naznačil, že se v případě, že se neuchytí v hlavním týmu, vrátí do Evropy. Byl totiž domluvený na angažmá s extraligovými Pardubicemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články