Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Toronto uspělo popáté v řadě, výhru nad Columbusem režírovali Tavares s Marnerem

Spanilá jízda Toronta se ve svátečním období nezastavila ani v Columbusu. Maple Leafs zvítězili na ledě Blue Jackets 4:2 a natáhli sérii výher na pět zápasů. Hlavními hvězdami zápasu byli zástupci kanadského klubu John Tavares a Mitch Marner. Prvně jmenovaný vstřelil dvě branky, jeho spoluhráč z útoku nasbíral tři body za gól a dvě asistence.

John Tavares z Toronta překonává Sergeje Bobrovského z Columbusu
zdroj: ČTK/AP autor: Jay LaPrete

Osmadvacetiletý Tavares bodoval v šestém souboji v řadě a díky dvěma zásahům dohnal v pořadí kanonýrů Jeffa Skinnera z Buffala. S 26 brankami se s ním dělí o druhou příčku za Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu, jenž jich nastřílel 29.

Jednadvacetiletý Marner se zásluhou tříbodového představení posunul v kanadském bodování na pátou příčku. V 38 zápasech shromáždil 53 bodů (13+40). Devětatřicetiletý útočník kanadského celku Patrick Marleau odehrál 1613. zápas v kariéře, čímž se v historickém pořadí posunul na desáté místo před legendárního obránce Raye Bourquea.

Maple Leafs se do kolotoče NHL vrátili po pětidenní přestávce. "Po pár dnech volna se někdy cítíte bez energie, chybí vám rytmus a správné načasování, takže celkově vzato jsme odehráli velmi slušné utkání," prohlásil Tavares. "(Brankář) Sparks chytal spolehlivě a ve správných chvílích se vytasil s důležitými zákroky. V oslabení jsme hráli velmi důrazně," vyjmenoval příčiny úspěchu olympijský vítěz ze Soči.

Barzal se rozstřílel a nasměroval Islanders k výhře

Pátou výhru z posledních šesti soubojů oslavili New York Islanders, kteří přehráli Ottawu 6:3. Nejlepší nováček minulé sezony Mathew Barzal se na úspěchu Newyorčanů podílel třemi body za dvě branky a nahrávku. Jednadvacetiletý Kanaďan si vzal k srdci slova trenéra Barryho Trotze, který ho pobídl k častější střelbě.

Zápas se přitom pro Islanders nevyvíjel dobře, dvakrát prohrávali o dvě branky, ale ještě ve druhé třetině vstřelili kontaktní gól a obrat dokonali čtyřmi zásahy v závěrečném dějství. Senators nezvládli třetí utkání za sebou.

Tatar se po odmlce znovu střelecky prosadil proti Floridě

Montreal si poradil s Floridou na jejím ledě 5:3 a radoval se z třetího triumfu za sebou. V dresu vítězných Canadiens dvakrát skóroval slovenský útočník Tomáš Tatar, jenž v prosinci prožil sérii šesti duelů bez bodu.

"Nikdy mě nenapadlo, že jsem ztratil formu. Vyhrávali jsme. Záleží na každodenním týmovém úsilí a ne na tom, kdo bude skórovat a sbírat nejvíce bodů," řekl stříbrný medailista z mistrovství světa 2012.

Výsledky NHL:

Florida - Montreal 3:5 (2:2, 0:0, 1:3)
Branky: 9. Borgström, 14. Malgin, 59. Yandle - 1. a 49. Tatar, 3. Deslauriers, 56. Lehkonen, 60. Drouin. Střely na branku: 26:28. Diváci: 19 512. Hvězdy zápasu: 1. Lehkonen, 2. Tatar (oba Montreal), 3. Borgström (Florida).

Columbus - Toronto 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky: 5. N. Foligno, 59. Panarin - 3. a 19. Tavares, 30. Marner, 54. F. Gauthier. Střely na branku: 29:29. Diváci: 18 963. Hvězdy zápasu: 1. Tavares, 2. Marner, 3. Sparks (všichni Toronto).

NY Islanders - Ottawa 6:3 (0:1, 2:2, 4:0)
Branky: 45. a 53. Barzal, 24. Josh Bailey, 38. Lee, 43. Boychuk, 60. Cizikas - 17. Mark Stone, 23. Duchene, 27. Ceci. Střely na branku: 39:27. Diváci: 13 434. Hvězdy zápasu: 1. Barzal, 2. Josh Bailey, 3. Cizikas (všichni NY Islanders).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články