Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tampa Bay má poslední šanci na Stanley Cup. Už moc času není, ví Palát

Jeho myšlenky už směřují k další sezoně, do níž vkládá velké naděje. Uplynulý ročník NHL skončil pro hokejového útočníka Ondřeje Paláta z Tampy teprve před měsícem, už se ale chystá zahájit přípravu na další. Opora Lightning si užila krátké volno, jehož závěrečnou část Palát strávil na dovolené v Itálii, a v pondělí plánuje opět začít trénovat. "Myslím si, že poslední sezonu můžu hodnotit pozitivně," hodnotil Palát.

Ondřej Palát
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: David Kirouac

V přípravě nechce nic podcenit, cítí totiž, že v příští sezoně bude mít Tampa poslední velkou šanci zaútočit na zisk Stanleyova poháru. "Potenciál tam je, ale času už moc není. Teď bude asi sezona, ve které bychom to měli dokázat. Poté vyprší smlouvy klukům, budou se prodlužovat a tým bude vypadat trošinku jinak. Uvidíme," poukázal Palát na fakt, že řadě klíčových hráčů končí kontrakty po sezoně 2018/19.

Palát má smlouvu ještě na další čtyři roky. V loňské sezoně zase patřil ke klíčovým mužům Tampy. "Základní část i týmově byla super. V play-off jsme hráli dobře, jen je škoda, že jsme nevyhráli sérii nad Washingtonem," řekl Palát.

Je nám líto, video expirovalo.
Palát se chce na klíčovou sezonu připravit, zaměří se na rychlost

Tampa Bay vyhrála Východní konferenci NHL a následně postoupila až do semifinále play-off, ve kterém prohrála s pozdějším vítězem Washingtonem. "Mrzí to. Série nám moc dobře nesedla, Washington si to zasloužil. Otočili jsme z 0:2 na 3:2, pak se nám ale nepovedl šestý zápas. Doma v sedmém jsme pak nemohli dát gól," uvedl sedmadvacetiletý útočník.

Uznal ale, že se mužstvo Capitals prezentovalo dobrým výkonem. "Hráli super jako tým. Šlapalo jim to, všechny čtyři lajny hrály dobře a zdáli se mi trošku hladovější po úspěchu. Hlavně v šestém zápase, kde se to zlomilo," přiznal Palát, který obsadil páté místo v anketě Zlatá hokejka.

Odchovanec Frýdku-Místku ocenil zejména výkony kapitána Alexandra Ovečkina. "Bylo hodně vidět, že je jiný. Měl pověst, že je to útočník, co nehraje moc pro tým, nevrací se. Teď v play-off to byl někdo jiný. Nejlepší hráč Capitals, vracel se, blokoval střely, dával góly," pronesl Palát na adresu ruské hvězdy, která se poprvé v kariéře radovala ze zisku cenné trofeje.

Floridský klub patří v posledních letech mezi favority NHL, opět ale zůstal těsně pod vrcholem. Tampa ve třech z minulých čtyř ročníků postoupila minimálně do semifinále play-off, v roce 2015 prohrála ve finále. Druhý Stanley Cup v historii ale získat nedokázala.

Sílu týmu si uvědomují i zámořská média, která Tampu pravidelně řadí mezi hlavní favority soutěže. "Máme zkušený a dobrý tým, ale chybí nám poslední krok. Dostat se do finále a vyhrát. Předminulou sezonu jsme ale byli favorité taky a neudělali jsme play-off. NHL je trošku nevyzpytatelná. Je tam hodně faktorů, které mohou do sezony promluvit. Zranění, forma," uvědomuje si Palát.

Lightning tak i do dalšího ročníku půjdou s tím, že chtějí v první řadě postoupit do play-off. Účastník olympijských her v Soči i posledního Světového poháru by rád týmu k výraznému úspěchu sám dopomohl, i proto nechce v přípravě nic podcenit.

V pondělí začíná letní dril ve skupině například s Radkem Faksou, Romanem Polákem, Adamem Poláškem a dalšími hokejisty z Ostravy. "Chci se zaměřit na rychlost. Novodobá NHL je o rychlosti, nemusíte mít sto kilo a dva metry. Teď je to spíše o rychlosti a chytrosti," řekl Palát, který se opět chystá hrát i tenis a plánuje začít s golfem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články