Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Stephenson přivezl Stanley Cup do Humboldtu, který se vyrovnává s tragickou nehodou

Snili o tom, že v kariéře získají nejcennější pohár. V dubnu městečkem Humboldt otřásla tragická nehoda autobusu s mladými hokejisty, z nichž deset zahynulo. Nyní jejich památku uctil útočník Washingtonu Chandler Stephenson tím způsobem, že do kanadského města přivezl Stanley Cup společně s jeho bodyguardy. 

Tryzna za mrtvé hokejisty na stadionu v Humboldtu
zdroj: Reuters autor: Jonathan Hayward

"Znamená to pro mě hrozně moc. Vím, že ti, co zemřeli, by to také ocenili. Je pěkné je takhle uctít," řekl Kaleb Dahlgren, jeden z třinácti hráčů Humboldt Broncos, kteří dubnovou srážku autobusu s kamionem přežili. Při havárii přišlo o život 16 lidí.

Strážce Stanleyova poháru Philip Pritchard zveřejnil na twitteru fotogarfie s trofejí umístěnou mezi pomníčky hokejistů, u kterých leží desítky hokejek. "Jejich sny o Stanley Cupu se nevyplní, tak jsme si řekli, že jim ten pohár přivezeme," napsal Pritchard, který se o pohár stará již 27 let.

Čtyřiadvacetiletý Stephenson pochází z provincie Saskatchewan. Narodil se v Saskatoonu, který leží nedaleko Humboldtu.

Autobus s mladými hokejisty havaroval 6. dubna cestou na zápas juniorské ligy. Řidič kamionu vyvázl bez zranění a čelí obviněním z nebezpečné jízdy s následkem smrti a zranění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články