Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

San Jose si pojistilo obránce Šimka čtyřletou smlouvou na devět milionů dolarů

Radim Šimek bude i nadále působit v San Jose, podepsal totiž nový čtyřletý kontrakt. Sharks nezveřejnili finanční podmínky, ale podle informací serveru capfriendly.com si má český bek vydělat celkem devět milionů dolarů (přes 200 milionů korun).

Sedmadvacetiletý Šimek si díky nové smlouvě výrazně polepší a nestane se tak nechráněným volným hráčem. Současný dvouletý kontrakt, který vyprší po sezoně, mu zajišťoval celkový příjem 1,35 milionu dolarů.

"Radim byl během posledních dvou sezon nedílnou součástí obrany našeho týmu," uvedl generální manažer klubu Doug Wilson. "Jeho styl hry je kombinací dobré defenzivní práce ve spojení s fyzickou hrou, navíc je šikovný při práci s pukem. Jsme rádi, že bude patřit k jádru tohoto mužstva," dodal Wilson.

Šimek přišel do NHL jako nedraftovaný volný hráč, když v květnu 2017 uzavřel se Sharks roční smlouvu. Od té doby odehrál v základní části 88 zápasů a připsal si 18 bodů za 3 góly a 15 nahrávek. V probíhajícím ročníku nastoupil do 47 utkání a zaznamenal 9 bodů (2+7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články