Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Přetahovaná o čelo bodování NHL pokračuje, první sedmičku dělí jen čtyři body

New York - Český hokejový útočník Jakub Voráček se v boji o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL posunul na třetí místo a má stejně bodů jako vedoucí John Tavares z New Yorku Islanders. Voráček si připsal v 75 zápasech 74 bodů za 21 branek a 53 asistencí a mezi nahrávači mu patří druhé místo o jednu přihrávku za Nicklasem Bäckströmem z Washingtonu.

Jakub Voráček
zdroj: ZUMA autor: Chris Szagola

Lídr kanadského bodování Tavares nasbíral v 74 duelech 74 bodů za 34 gólů a 40 asistencí. Druhý Sidney Crosby zaznamenal 24 branek a 50 přihrávek v 68 utkáních.

Voráček může sehrát do konce základní části ještě sedm zápasů, Tavares osm a Crosby devět. Čtvrtý Alexandr Ovečkin z Washingtonu ztrácí na čelo jediný bod, pátý Bäckström dva, šestý Jamie Benn z Dallasu tři a sedmý Vladimir Tarasenko ze St. Louis čtyři.

Vyrovnanost letošní špičky bodování však spíše svědčí o absenci jasného krále základní části. Podle kanadských médií je pravděpodobné, že na zisk Art Ross Trophy po kompletní sezoně bude stačit nejmenší počet bodů od sezony 1961-1962, kdy Bobby Hull z Chicaga potřeboval na vítězství 84 bodů. Tehdy se ovšem základní část hrála pouze na 70 utkání.

Z dalších českých hokejistů je nejproduktivnější Jiří Hudler z Calgary, kterého řadí 66 bodů za 27 gólů a 39 asistencí na 14. místo.

Zdroj
ČTK, nhl.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články