Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Přerušení NHL je správné rozhodnutí. Zdraví je nejdůležitější, zdůraznil Mrázek

V úterý se po zranění vrátil do sestavy Caroliny, nyní však stejně jako další hráče NHL čeká brankáře Petra Mrázka další vynucená pauza. Vedení kanadsko-americké soutěže totiž kvůli pandemii koronaviru ve čtvrtek přerušilo na neurčito sezonu a osmadvacetiletý hokejista s tím zcela souhlasí.

"Myslím si, že je to správné rozhodnutí NHL, které všichni respektujeme. Zdraví je nejdůležitější," řekl Mrázek.

Vedení NHL se k radikálnímu kroku, který v minulých dnech a hodinách udělala i řada evropských soutěží včetně české extraligy, rozhodlo krátce po basketbalové NBA. Obě soutěže se totiž v některých případech hrají ve stejných arénách.

"Pár dnů zpět jsem nečekal, že nastane změna takhle rychle. Nicméně včera, když se začalo mluvit o NBA, hráči byli testováni a vyšel i pozitivní test, tak už jsem očekával, že se to během pár dnů stane," přiznal Mrázek.

V den rozhodnutí NHL hráči všech klubů již netrénovali a čekali na finální verdikt. "Je šílené, jak se situace mění ze dne na den. Před pár hodinami jsme měli hrát zápas a teď jsou všechny sporty přerušené a některé už ukončené." 

Mrázek stejně jako další hokejisté nyní čeká, co se bude dít dál. "Snad budeme během pár dnů vědět víc. A jestli věřím, že budeme v této sezoně ještě hrát? To je těžká otázka, na kterou vám dnes nikdo neodpoví," uvedl Mrázek.

Pokud se ale situace zlepší, je možné, že se bude NHL dohrávat i v létě. Vedení soutěže již oslovilo jednotlivé kluby, aby zjistilo, zda budou mít případně volné arény i v letních měsících.

Účastník dvou mistrovství světa i Světového poháru se přitom do branky vrátil po více než dvoutýdenní vynucené přestávce. Ze hry jej vyřadil otřes mozku. "První zápas v Detroitu jsem se cítil opravdu dobře. O to víc mě mrzí, že jsme už v New Jersey nehráli," dodal Mrázek, který Hurricanes pomohl v úterý k výhře 5:2 a před přerušením soutěže se chystal na duel na ledě Devils.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články